Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

iskonto ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

iskonto anlamı
bakınız» 1. kırdırım 2. indirim

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

iskonto anlamı Osm. tarh-ı tenâsübî Fr. escompte
(matematik)

Güncel Türkçe Sözlük

iskonto anlamı
is. (isko'nto) tic. 1. İndirim. 2. Kırdırma. 3. Senedin saymaca değeri üzerinden yapılan indirim. 4. tkz. Söz için bir bölümünü söylenmemiş sayma: Bu sözleri iskonto ile dinle.

Türkçe - İngilizce

iskonto anlamı
isim
1) discount
2) reduction
3) allowance
4) purchase discount

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

iskonto anlamı İt..sconto
1. İndirim, tenzilat: § "Bu alış verişin en büyük iskontosu, yüzde bire bağlıdır." -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 104. 2. Süresi dolmamış bir senedin, faiz ve komisyonu düşürülerek karşılığından eksiğine alınması, kırdırma. 3. Senedin saymaca değeri üzerinden yapılan indirim. 4. tkz., Söz için bir bölümünü söylenmemiş sayma.

iskonto eş anlamlısı

indirim
is. tic. Fiyatta yapılan değer düşürümü, tenzilat, iskonto: "Ankara Palas'ta kendisine dörtte üç oranında indirim yapılırdı." -Ç. Altan.
kırdırma
is. 1. Kırdırmak işi. 2. tic. Süresi dolmamış bir senedin, faiz ve komisyonu düşürülerek karşılığından eksiğine alınması, iskonto.

"iskonto" için örnek kullanımlar

Üstelik halka arzı, bugüne kadarki en düşük iskonto oranıyla tamamlayarak bizi özel kılan bir başarıya daha imza attık.
Moreover, the public offering to date by completing the lowest discount rate that makes us special, we took another success.
Kaynak: haberler.com
İlaçtaki devlet, üretici firma ve eczacı arasındaki iskonto kavgası kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarda sıkıntıya neden oldu.
State of pharmaceuticals, manufacturers and pharmacists discounted fight between the distress caused by drugs used to treat cancer.
Kaynak: haber7.com
Reklam, tanıtım, broşür gibi maddelerin ilavesi suretiyle ağırlığın aşılması veya değişik promosyon ve iskonto usulleri uygulanarak ücret limitinin dışına çıkılması, posta tekelinin ihlali sayılacak.
Advertising, promotion, brochures, by the addition of substances such as weight limit is exceeded or different promotion and discount rate to deviate from the procedures applied to the mail be considered a violation of the monopoly.
Kaynak: sabah.com.tr
Banka, faizle para alınıp verilebilen, kredi, iskonto, kambiyo işlemleri yapan, kasalarında para, değerli belge, eşya saklayan ve bunun
Kaynak: Banka
ve vazgeçilmez olarak), bir banka veya bu alanda uzmanlaşmış bir finans kuruluşu (forfaiter) tarafından satın alınarak iskonto edilmesidir.
Kaynak: Forfaiting
Bir sanayi kuruluşu veya mali bir kurum tahvil ihraç edip bunu alıcıya iskonto ederek sattığında, alıcı iskonto oranında satıcıya eksik
Kaynak: Tahvil
kredileri, altın kredisi, döviz kredisi, iskonto kredisi, eximbank kredisi, prefinansman kredisi ve kredili mevduat hesabı olarak sınıflandırılır.
Kaynak: Nakdi kredi
finansal kiralama şirketi ne ödediği kiraların bugüne iskonto edilmiş halinin, ekipmanın bugünkü satın alma bedelinin altında kalması demektir.
Kaynak: Faaliyet kiralaması
Borsa ticareti zamanlarında borsada izin verilen şirketler, onların tüccarları ve iskonto yöneticileri toplanırlar. Tüccarlar kredi
Kaynak: Borsa
Para ve sermaye piyasasında, döviz piyasasında iskonto ve iştirak edilmesi. Şirket birleştirme, dağıtma, şekil değiştirme. Özelleştirme
Kaynak: Yatırım bankacılığı
Kredi isteklilerini daha ölçülü davranmaya zorladığı için iskonto sınırının yükseltilmesi; bankaların mevduatlarını arttırmaya
Kaynak: Deflasyon
Yüce Divan, şirkete ödenen 22 bin Türk altınının yüzde 5 iskonto edilmek suretiyle Mahmut Muhtar Paşa'dan tahsiline karar vermiştir.
Kaynak: Mahmud Muhtar (Katırcıoğlu)
Bu fark döviz değiş tokuşu (prim ya da iskonto) olarak adlandırılır, bu döviz değiş tokuşu ve spot döviz kurunun yüzdesinde
Kaynak: Döviz
Yolcu Tasima Idaresi (WYPTE)" banliyo hatlarini kulanicilarina iskonto sistemleri sunarak bu kitle tasimaciligina subvansiyon saglamaktadir.
Kaynak: Yorkshire ve Humber

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.