Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ispatlamak ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

ispatlamak anlamı Osm. isbât etmek Fr. démontrer
(matematik)

Güncel Türkçe Sözlük

ispatlamak anlamı
(-i) 1. Kanıtlamak. 2. Tanıtlamak.

Türkçe - İngilizce

ispatlamak anlamı
fiil
1) prove
2) demonstrate
3) evidence
4) make stick

ispatlamak eş anlamlısı

kanıtlamak
(-i) Bir şeyin gerçekliğini kanıtla ortaya koymak, ispat etmek.
tanıtlamak
(-i) 1. Bir iddianın gerçekliğini inkâr edilmeyecek bir kesinlikle göstermek, ispatlamak. 2. fel. Muhakeme etme yoluyla veya tanık göstererek bir şeyin doğruluğunu ortaya koymak.

"ispatlamak" için örnek kullanımlar

Kocaman ve talebelerinin tarih yazıp rüştlerini ispatlamak için önlerinde 6 sınav kaldı sadece.
Huge and his students write the date in front of them to prove rüştlerini only stayed six exams.
Kaynak: sabah.com.tr
Bu muvazaalı çalıştırma modelinde mahkemede bazı şeyleri ispatlamak konusunda bir sürü şart gerekiyor.
This is a lot of sham operation on the model, the court must prove that some of the things you need.
Kaynak: timeturk.com
ÖSYM'nin "kopya olabilir" tespitine rağmen verilen karar "iddiaları ispatlamak mümkün değil" şeklinde oldu..
OSYM "can copy" in spite of the determination of the decision "is not possible to prove the allegations" was in the form of ..
Kaynak: kanalb.com.tr
İddia edilen kullanıcı olduğunu ispatlamak veya girişi kısıtlanmış yerlere girmek için kullanılan harf ve/veya rakamlardan oluşan karakter
Kaynak: Şifre
Tersine matematik, belirli bir teoremi ispatlamak için gerekli olan en az sayıdaki aksiyomların belirlenmesiyle ilgili matematik dalıdır.
Kaynak: Tersine matematik
kıtasından bu adalara gelmiş oldukları şeklindeki aykırı teorisini ispatlamak için bir grup gönüllüyle birlikte 1947 yılında yine kendisinin
Kaynak: Kon-Tiki (film, 2012)
P(n) önermesinin doğruluğunu ispatlamak için kullanılan bu yönteme, tümevarım yöntemi adı verilir. Örnek; P(n) : 2+4+6...+ 2n n(n+1)
Kaynak: Tümevarım
aksiyomatik bir sistemin tutarlılığını sistemin kendi içinden (sistemin kendi formüllerini ve işlemlerini kullanarak) ispatlamak mümkün değildir.
Kaynak: Gödel'in eksiklik teoremi
tehlikeli çağları yeniyetmelik yıllarıdır;bu yaşlarda Krayt Canavarı avlamak gibi çok zor testlerden geçip kendilerini ispatlamak zorundadırlar.
Kaynak: Tusken Akıncıları
hiperbolik geometrinin Öklid Geometrisi ile eşit derecede tutarlı olduğunu ispatlamak için kullanan Eugenio Beltrami tarafından ortaya atılmıştır.
Kaynak: Klein-Beltrami modeli
teknolojilerini bilimsel açıdan ispatlamak amacıyla fizikçilerden oluşan bir jüri oluşturduklarını ve çalışmaların devam ettiğini öne sürmektedirler.
Kaynak: Steorn
Ramanujan bulduğu formüllere gece rüyasında kanlı harflerle duvara yazılı şekilde gördüğünü söyler, Hardy'ye bu formüllere ispatlamak ya
Kaynak: Srinivasa Aiyangar Ramanujan
Miklo cesaretini ispatlamak için Tres Pu(n)tos'un arabasının arka camını kırar. Tres Pu(n)tos çetesinin sayı olarak Miklo ve kuzenlerinden
Kaynak: Blood in Blood Out
.ispatlamak istediğimiz, halk müziğimizin çok sesli bir ruha sahip olması. Ayrıca folklorumuzdaki dinamizmin pop müziğin dinamiğine yakın
Kaynak: Moğollar (müzik grubu)
Bu önermeyi ispatlamak için şuna dikkat edelim: n - c uzunluğunu geçmeyen katar tanımlamalarının sayısı şu geometrik dizi ile belirlenir:
Kaynak: Kolmogorov karmaşıklığı
Mddot o b(mathbb H)'nin karakterizasyonunu tamamlamak için Isom(mathbb H, d_mathbb H) subset Mddot o b(mathbb H)'yi de ispatlamak
Kaynak: Hiperbolik düzlemin dönüşüm grubu
Örnek olarak, Lonra'da aynı saç teline sahip en azından iki insan olduğunu ispatlamak. Gösterim: Kafada ortalama 150000 saç teli bulunur.
Kaynak: Güvercin deliği ilkesi
Bunu ispatlamak için bir topolojinin sağlaması gereken üç koşulu denetlemek yeterli olacak. İlk olarak, boş küme A'da açıktır çünkü X'de
Kaynak: Altuzay topolojisi
Sezon sonunda ise kendisini bir kez daha ispatlamak adına Felix Magath Bundesliga takımlarından Vfl Wolfsburg ile 3 yıllık sözleşme
Kaynak: Felix Magath
kendine bağlı askerleri tarafından kurtarılır ve masumiyetini ispatlamak için Albay Maillot'u bulmak için Normandiya'ya doğru yola koyulur.
Kaynak: Sharpe's Revenge
İndirgemeyi açıkça bir şekilde gördükten sonra, yöntemin tutarlığını ispatlamak için iki tane varsayım üzerinde yorum yapacağız:
Kaynak: 3SAT problemin, Klik (CLIQUE) problemine polinom zamanda indirgenmesi
İndirgemeyi açıkça bir şekilde gördükten sonra, yöntemin tutarlığını ispatlamak için iki tane varsayım üzerinde yorum yapılacak:
Kaynak: 3SAT-KLIK indirgemesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.