Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

işletme sermayesi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

işletme sermayesi anlamı İng. working capital, circulating capital
Bir işletmenin para, pazarlanabilir menkul değerler, alacaklar ve stoklar gibi kısa vadeli varlıkları ile yükümlülükleri arasındaki fark.

"işletme sermayesi" için örnek kullanımlar

Finansman sorunun başında kredi maliyetinin yüksekliği yüzde 70 oranla ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 49.3 ile işletme sermayesi ihtiyacının hızlı artışı, yüzde 39.3'ü öz kaynak yaratmamak takip etti.
Compared to 70 percent of the height of the problem of the cost of financing the loan in the first place, while 49.3 per cent of this requirement with the rapid increase in working capital, 39.3 per cent per cent of equity not to have followed.
Kaynak: gazetea24.com
İşletmelerin finansman sorunları arasında kredi maliyetinin yüksekliği yüzde 70 ile ilk sırada yer alırken, bu sorunu yüzde 49,3 ile işletme sermayesi ihtiyacının hızlı artışı, yüzde 39,3 ile özkaynak yaratamamak takip ediyor.
70 percent of businesses with high transaction costs of financial problems in the first place, while 49.3 per cent of this problem with the rapid increase in working capital needs, with 39.3 per cent followed by inability to create equity.
Kaynak: bloomberght.com
TEB Şubesi Müdürü Önal imzalanan anlaşmayla, "ALTSO'ya kayıtlı KOBİ'ler, TEB'den işletme sermayesi ya da yatırıma yönelik ticari nakit ihtiyaçlarını kredilendirmek için hazırlanan nefes aldıran kredi kampanyasından yararlanabilecek."
TEB Branch Manager onal agreement signed, "ALTSO'ya registered SMEs, TEB working capital or cash requirements for investment loans to commercial credit campaign prepared for the benefit of breath nobody cares."
Kaynak: timeturk.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.