Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

işlevsiz ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

işlevsiz anlamı
sf. İşlevi olmayan.

"işlevsiz" için örnek kullanımlar

Bence bu kez bizi 'kâğıt üzerinde' en işlevsiz 'El Clasico' bekliyor.
I think it's time to see us 'on paper' most dysfunctional 'El Clasico' is waiting.
Kaynak: beyazgazete.com
Yalnız ataerkillik çoğu kez Alevi inancının bu kuralının işlevsiz kılmıştır.
Most of the time, to render the rule of patriarchy that the Alevi faith alone.
Kaynak: cnnturk.com
Tabletler de akıllı cepler gibi sürekli yenilendiklerinden, birkaç senelik iPad'iniz bugünkülerin yanında işlevsiz kalabiliyor.
Constantly renewed, such as tablets, smart pockets, were present iPad next few years remain dysfunctional.
Kaynak: chip.com.tr
Elimize motivasyonu olmayan bir adam, ona eşlik eden işlevsiz yan karakterler, bir açılış sekansı, bir müzikli antrakt sekansı ve bir kapanış sekansı veriyor.
A man who received motivation, accompanied by her dysfunctional side characters, an opening sequence and the closing sequence is a sequence of musical intermission.
Kaynak: haberturk.com
Planlı eskime, endüstriyel tasarımda bir ürün ün belli bir süre sonra eskiyerek veya işlevsiz hale gelerek sınırlı bir kullanım ömrüne
Kaynak: Planlı eskime
İran'daki güçlü amerikan etkisinin ve ilerici muhaliflere karşı yürütülen baskının barışçıl eylem yöntemlerini tamamen işlevsiz kıldığı
Kaynak: İran Halkın Fedaileri Gerillaları Örgütü
ve işlevsiz tümör hücreleri ve polenlerden gelen antijenlerle eşleşecek olan protein lerin farklı şekillerde kodlanmaları mümkün olmaktadır.
Kaynak: V(D)J rekombinasyonu
Yalnız bir programlama dilinin hiçbir şekilde evrensel değişkenlerle etkileşememesi, dili işlevsiz kılacağı için bu dillerde I/O işlemleri
Kaynak: Arı (programlama)
Fakat bucak idari bölümleri yasal olarak kaldırılmamış olduğundan işlevsiz de olsa hukuken bucak merkezi hüviyetini korumaktadır.
Kaynak: Tanır, Afşin
Fakat bucak idari bölümleri yasal olarak kaldırılmamış olduğundan işlevsiz de olsa hukuken bucak merkezi hüviyetini korumaktadır.
Kaynak: Çokak, Andırın
Kalan işlevsiz parçaların fagositoz edilmesini sağlar. Kan-Testis bariyerini oluşturur. Androjen Bağlayıcı Protein (ABP) sentezler.
Kaynak: Sertoli hücre
Fakat bucak idari bölümleri yasal olarak kaldırılmamış olduğundan işlevsiz de olsa hukuken bucak merkezi hüviyetini korumaktadır.
Kaynak: Çardak, Göksun
İran'daki güçlü amerikan etkisinin ve ilerici muhaliflere karşı yürütülen baskının barışçıl eylem yöntemlerini tamamen işlevsiz kıldığı
Kaynak: İran Halkın Fedaileri Örgütü (Çoğunluk)
Bu adımlardan herhangi biri bozulursa DNA dizisinin işlevsiz olduğu sonucuna varılabilir. Yüksek debili psödogen teşhisinde, en yaygın
Kaynak: Psödogen
sona ermesinden sonra "esnek yorum" yöntemiyle içeriği genişletilen bu madde, özellikle Afganistan müdahalesiyle tamamen işlevsiz kılınmıştır.
Kaynak: NATO
örgütlerin kurulmasını ve eyleme geçmelerini engellemeyi yükümlenir.II. Dünya Savaşı ortamında antlaşmanın diğer maddeleri işlevsiz kalmış, fakat 7.
Kaynak: Sadabat Paktı
Suat metaforu, toplumda 2.9 milyon memur hariç hiç kimsenin iş güvencesinin olmadığı, üniversite eğitimin neredeyse tamamen işlevsiz
Kaynak: Huzur (roman)
Donanma komutanı Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa da padişahın istekleri doğrultusunda donanmanın işlevsiz kalmasına ses çıkarmamıştır.
Kaynak: Dağılma dönemi Osmanlı donanması
patlamanın yarattığı şok dalgası nın etkisiyle ana hedef çevresindeki ikincil hedeflerin mümkün olduğunca işlevsiz hale getirilmesi ilkesine dayanır.
Kaynak: Savaş başlığı
Yeni bir anayasa talepler Çarlık tarafından reddedilince radikal muhalif bir tavır benimseyerek Duma'nın işlevsiz olduğunu ilan ettiler.
Kaynak: Kadetler
denetimini ele geçirmiş, o zamana kadar Güney Asya mallarının Avrupa'ya ulaşmasında önemli rolü olan Baharat yolu 'nu işlevsiz bırakmışlardı.
Kaynak: Hint deniz seferleri
Kör bir kurşunla ayakları da işlevsiz hale gelir. Fakat bunların arasında onu çok daha fazla yıkan bir şey olmuştur. Ron Kovic savaşın
Kaynak: Doğum Günü Dört Temmuz
Dylan ayrıca birkaç işlevsiz eski Yüksek Muhafız kalıntılarına rastlamış ve ne tesadüftür ki birçoğu 300 yıl önce kendisinin başından
Kaynak: Andromeda (dizi)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.