Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

İvrindi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

İvrindi anlamı
öz. is. (i'vrindi) Balıkesir iline bağlı ilçelerden biri.

"İvrindi" için örnek kullanımlar

İvrindi, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür. Doğuda Savaştepe ilçesi, güneydoğuda Manisa, güneyde İzmir
Kaynak: İvrindi
Geçmiş, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Balıkesir'in İvrindi ilcesine baglı köy. Nüfusu 1500 civarındadır.
Kaynak: Geçmiş, İvrindi
Kınık, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Öncelikle köyün adının anlamını açıklayarak köy tarihini inceleyelim.
Kaynak: Kınık, İvrindi
Karaçepiş, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyümüzün kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir.
Kaynak: Karaçepiş, İvrindi
Gökçeler, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nerden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gökçeler, İvrindi
Osmanlar, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Osmanlı Aşireti diğer Oğuz boylarıyla Batı Anadoluya gelen bir
Kaynak: Osmanlar, İvrindi
Haydarköy, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Haydarköy, İvrindi
Aşağıoba, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. tarihi. asagioba köyünün ismi aslinda asagi kaleoba köyü olarak
Kaynak: Aşağıoba, İvrindi
Gümeli, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Balıkesire 73 km olup gelir kaynağı orman işciliği ve kestanedendir.
Kaynak: Gümeli, İvrindi
Hacıahmetler, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hacıahmetler, İvrindi
Demirciler, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyün karşısından şimdiki olduğu yere yerleşilmiştir.
Kaynak: Demirciler, İvrindi
Değirmenbaşı, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Daha önce köyümüzün yeri Kışla Mevkii imiş. Orası yüksek olduğu
Kaynak: Değirmenbaşı, İvrindi
Büyükfındık, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. (Horasan Türkü)Yörük olduğu bilinen bir gerçektir. Köy 50 yıl öncesine
Kaynak: Büyükfındık, İvrindi
Okçular, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Okçular, İvrindi
Kınaköy, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kınaköy, İvrindi
Kaleoba, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kaleoba, İvrindi
Ilıcakpınar, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ilıcakpınar, İvrindi
Hüseyinbeyobası, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Bazı söylentilere göre, eskiden Hüseyin Bey diye biri
Kaynak: Hüseyinbeyobası, İvrindi
Gömeniç, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyün adı yakınında bulunan gömeniç kalesinden almaktadır
Kaynak: Gömeniç, İvrindi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.