Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

izmaritgiller ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

izmaritgiller anlamı İng. sea breams Lat.Sparidae, sparus: yaldız baş Alm. Meerbrassen Fr.sparidés
Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçliler (Acanthopterygii) alt takımından, etçil ya da otçul, bazıları er dişi olan, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan, 200 kadar türü bulunan bir familya.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

izmaritgiller anlamı Lat.Sparidae Fr. sparidés
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

izmaritgiller anlamı Lat.Centracanthidae
Kemikli balıklardan, ağızları belirgin olarak ileriye uzatılabilir özellikte, yan taraflarındaki dört köşeli siyah bir benekle özellik kazanmış bir familya, beyazgözlüler.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

izmaritgiller anlamı İng. sea-breams Lat.sparus Alm. Meerbrassen Fr. sparidés
(Sparidae): Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının dikenliyüzgeçliler (Acanthopterygii) alt-takımına (bakınız») giren bir familyası. Vücutları yüksektir. Etçil ya da otçuldurlar. Bazıları erdişidir. Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadenizde yaşarlar. 200 kadar türü vardır. İzmarit (Maena vulgaris), melanurya (Sparus melanurya), istrongilos (Smaris vulgaris), kupes (Boops boops), sarpa (B. salpa), ispari (Sargus annularis, sarı göz (S. salyieri), karagöz balığı (S. sargus), mercan balığı (Pagrus pagrus), kırma mercan (P. erythrinus), trança (P. ehrenbergii), mandagöz mercan balığı (Pagellus eentrodontus), sivri-burun karagöz (Charax puntazzo), sinagrit (Dentex vulgaris), çipura (Aurata aurata) iyi bilinirler (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

izmaritgiller anlamı
ç. is. hay. b. Örnek hayvanı izmarit olan kemikli balıklar familyası.

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.