Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

K vitaminleri ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

K vitaminleri anlamı İng. vitamins K
Karaciğerde etkin olmayan öncül molekül olarak sentezlenen pıhtılaşma faktörlerinin (II, VII, IX, X) gluTamik asit kalıntılarının gama-karboksilasyonuyla aktivasyonunu sağlayan karboksilaz enziminin koenzimi olup bu sayede kanın pıhtılaşmasını sağlayan, yağda çözünen ve yapısal olarak birbirine benzeyen bileşiklerden herhangi biri, antihemorajik vitamin. Bitkilerde fillokinon (vitamin K1), bağırsak bakterilerinde menakinon (vitamin K2) olmak üzere doğal iki formu, provitamin menadion (vitamin K3) olmak üzere sentetik bir formu vardır.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

K vitaminleri anlamı İng. vitamins K Alm. Vitaminen K Fr.vitamines K
Kanın pıhtılaşmasında gerekli bir grup viTamin. Protrombin oluşmasında görev alan, yeşil yapraklarda ve bazı balıklarda bulunan, bağırsakta bakteriler tarafından sentezlenen, K1 (alfa filokinon), K2 (beta filokinon, farnokinon), K3 (menadiyon) gibi tipleri olan vitamin.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

K vitaminleri anlamı İng. vitamins K
Kanın pıhtılaşmasında gerekli olan, protrombin oluşmasında görev alan, yeşil yapraklarda ve bazı balıklarda bulunan, bağırsaklarda bakteriler tarafından sentezlenen, K1 (alfa filokinon), K2 (beta filokinon, farnokinon), K3 (menadiyon) gibi tipleri bulunan viTamin.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.