Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

antiloplar ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

antiloplar anlamı İng. antelopes Lat.Antilopinae Alm. echte Antilopen Fr. antilopinés antholops
Memeliler (Mammalia) sınıfının, geviş getirenler (Ruminantia) alt takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, boynuzları yukarı ve geriye doğru kıvrık, iyi koşan, Afrika'da yaşayan türlere sahip bir alt familya.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

Antiloplar anlamı İng. antelopes Alm. echte Antilopen Fr. antilopinés, antholops
(Antilopinae), (Yun. antholops = antilop): Memeli hayvanlardan geviş-getirenler (Ruminantia) alt-takımının boynuzlugiller (Bovidae) familyasının (bakınız») bir alt familyası. Kara antilop (Antilope cervicapra), keseli antilop (Antidorcas marsupialis), kaya antilopu (Oreotragus oreotragus), boğa antilopu (Taurotragus oryx), bozkır antilopu (Saiga tatarica), dört-boynuzlu antilop (Tetracerus quadricornis), cüce antilop (Neotragus pygmaeus), ceylân (gazella dorcas), İran ceylânı (G. subgutturossa), Hint ceylânı (G. bennetti), inek antilopu (Bubalis buselaphus), addaks (Addax nasomaculata), kaama (Bubalis camaa), kudu (Strepsiceros strepsiceros), gnu (Connochaetes gnu), orongo (Pantholops hodgsoni) gibi gerçek antilopları içine alır. Vücutları zarif olup boynuzları yukarı ve geri doğru kıvrıktır. İyi koşarlar. Afrikada boldurlar.

Güncel Türkçe Sözlük

antiloplar anlamı
ç. is. hay. b. Geviş getiren memeli hayvanların bir familyası.

"antiloplar" için örnek kullanımlar

Afrika antilopları (Öküz başlı antiloplar), 1.15-1.40 metreye kadar büyüyebilirler. Ağırlıkları 150-250 kg arasında değişir.
Kaynak: Gnu
Zarif yapılı olan antiloplar da sığır lar gibi çift toynaklı ve geviş getiren hayvanlardandır. Bulunmuş fosiller bize Asya ve Avrupa '
Kaynak: Antilop
Kara antiloplar genelde açık geniş ovalarda 15 ila 20 hayvandan oluşan ve bir erkek tarafından yönetilen sürüler halinde yaşarlar.
Kaynak: Kara antilop
Kral antiloplar Orta Afrika 'da ki sık yağmur ormanında yaşar, yaprak ve yere düşmüş meyve lerle beslenirler. Nerdeyse tamamen gece
Kaynak: Kral antilop
Hatta otlayan türlerden, bizon lar, antiloplar ve katır geyikleri , çayır köpekleriyle aynı alanlarda otlama eğilimi gösterirler.
Kaynak: Çayır köpeği
Beslenmesinin geriye kalan %4'ü diğer kemiriciler, kuşlar , yumurtalar, cüce antiloplar ve leşden oluşur. Habeş kurdu avladığı hayvanlara
Kaynak: Habeş kurdu
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.