Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

antimikrobiyal ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

antimikrobiyal anlamı İng. antimicrobial
Mikroorganizma tarafından üretilen veya sentetik olarak elde edilen ve mikroorganizmaları öldüren veya gelişmesini baskılayan, gıdalarda istenmeyen ancak herhangi bir nedenle bulunma olasılığı olan bakteri, küf, maya, patojen veya patojen olmayan her türlü mikroorganizmayı orTamdan yok etmek, çoğalma veya faaliyetlerini önlemek için gıdalara katılan kimyasal madde.

"antimikrobiyal" için örnek kullanımlar

Bitkiler tarafından mikrobik, fungal, fiziksel uyaranlara karşı üretilen antimikrobiyal ve antifungal etkili bileşiklerdir. Enfekte olmuş
Kaynak: Fitoaleksin
Sürfaktin tensiyoaktif özellikler gösteren antimikrobiyal bir lipopeptiddir. Bacillus subtilis bakterisi tarafindan sentezlenir.
Kaynak: Sürfaktin
Metilparaben, genellikle antimikrobiyal koruyucu olarak kozmetikte, yiyecek imalatında ve farmasötik formülasyonlarda kullanılır.
Kaynak: Metilparaben
σηπτικός, çürüten) enfeksiyon , septisemi veya çürümeyi önlemek amacıyla canlı dokuya uygulanan mikrop karşıtı (antimikrobiyal) maddelerdir.
Kaynak: Antiseptik
"fizyolojik" adını taşır. Pediatri grubunda burun damlası şeklinde kullanılmasında bir miktar antimikrobiyal etkisi olduğundan tercih nedenidir.
Kaynak: Serum fizyolojik
Bu mekanizmalar, defensin ler olarak adlandırılan antimikrobiyal peptid leri, fagosit leri ve kompleman sistemi kapsar. Daha tecrübeli
Kaynak: Bağışıklık sistemi
Işgından elde edilen ekstre, bakteri ve mantar ların gelişimlerini değişik oranlarda etkileyen antimikrobiyal maddeler ihtiva eder.
Kaynak: Işgın
mikroorganizmalara sunulmuş bulunurken, sıcaklığı-değişken bileşen bütün normal serumca sunulan özgül-olmayan antimikrobiyal aktiviteden sorumlu bulundu.
Kaynak: Kompleman sistemi
Hayıttan elde edilen ekstreler, gram-pozitif bakterilere karşı antimikrobiyal aktivite göstermesine karşın, gram-negatif bakterilere ve
Kaynak: Hayıt
Artemisia absinthium ekstrelerinin bazı gram-pozitif ve gram-negatif bakterilere karşı antimikrobiyal bir aktivite göstermesine rağmen
Kaynak: Yavşan
siderofor ile bir ilaç birleştirilir, bakteri ancak kendine has sideroforları içine aldığı için bu bileşiklerin seçici antimikrobiyal etkisi olur.
Kaynak: Siderofor
Kuzey İrlanda 'da yabani labada yapraklarının n- hekzan , diklorometan (DCM) ve metanol lü (MeOH) ekstrelerinin antimikrobiyal
Kaynak: Yabani labada
Küprik oksit ayrıca, kozmetik ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı yastık kılıfı ve çorap gibi tüketim ürünlerinde de kullanılmaktadır
Kaynak: Bakır(II) oksit
Balın antiseptik /antimikrobiyal , osmotik, hidrojen peroksit ve asiditesine bağlı çok çeşitli iyileştirici etkileri olduğu saptanmıştır.
Kaynak: Bal

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.