Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kaçakçılık ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Ceza Yargılama Yöntemi Yasası Terimleri

kaçakçılık anlamı İng. smuggling Alm. Schmuggelei, Schmuggel, Zollhinterziehung, Steuer hinterziehung Fr.contrebande
Vergi vermeden, düzen kullanarak yasalarca alım satımı yasak edilen nesneleri yurda sokma, yurttan çıkarma, gizlice alıp satma ve bundan bir kazanç sağlama eylemi.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

kaçakçılık anlamı İng. smuggling
1. Yasal olmayan gizli yollardan ve herhangi bir vergi ödemeden ülke dışından ülkeye mal sokulması. 2. bakınız» göçmen kaçakçılığı

Güncel Türkçe Sözlük

kaçakçılık, -ğı anlamı
is. 1. Bir devletin yasalarına karşı gelerek yapılan ticaret: "Kaçakçılık ediyormuş, çok para vurmuş." -R. H. Karay. 2. Bir ülkeye gümrüğü ödenmemiş, yasaklanmış malı gizli olarak sokma. 3. Gizli olarak, sezdirmeden kaçırma işi: "Ben böyle gözlere görülmeden yapılan kaçakçılıktan korkarım." -H. R. Gürpınar.

Türkçe - İngilizce

kaçakçılık anlamı
isim
1) running
2) smuggling
3) contraband

"kaçakçılık" için örnek kullanımlar

Burada kaçakçılık oranı düştü.
Here rate fell smuggling.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
Gerekli görülen hallerde kaçakçılık türleri ile ilgili mahkumiyet hükmü kesinleşenler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca kamuoyuna ilan edilebilecek.
Types of trafficking convictions in relation to the provision, where necessary, finalized, could be announced to the public by the Ministry of Customs and Trade.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kaçakçılık ekiplerinin devreye girmesiyle kasalar açıldı ve lavabo olarak beyan edilen evraklarda gönderici firma olarak Polimeks İnşaat'ın adı geçiyordu.
Smuggling cases the introduction of teams, documents opened and declared as a sink Polimeks Construction company as the sender name was mentioned.
Kaynak: hurriyet.com.tr
küçük ve sakin bir sahil kasabası görünümünde iken, halkın başlıca geçim kaynakları, balıkçılık , süngercilik ve özellikle de kaçakçılık mış.
Kaynak: Çökertme zeybeği
(1) Uğurlu kısa bir süre sonra Bulgaristan 'a yerleşti ve kaçakçılık işlerini bu ülkede yürüttü. 1974 yılında çıkan af yasasıyla bir
Kaynak: Abuzer Uğurlu
Uluslararası anlaşmalarda ve ikili anlaşmalarda onayı ve katkısı olan devletin ilgili kolluk örgütleri, yargı birimleri ve kaçakçılık ile
Kaynak: Türkiye'de korsan yazılım
Eskiden kaçakçılık yapan ve daha sonraları Bespin gezegeninde Bulut Şehri'nin ve Tibanna gazı işletmesinin yöneticisi olmuştur.
Kaynak: Lando Calrissian
Han Solo Jabba the Hutt için kaçakçılık yapmaktadır. Bir keresinde imparatorluk gemisine yakalanmamak için malları bıraktığı için Jabba
Kaynak: Millennium Falcon
Hal-i hazırda PKK terör ve kaçakçılık örgütü tarafından örgütün ana merkezi olarak kullanılmaktadır. Kategori:Irak'taki sıradağlar Kategori
Kaynak: Kandil Dağları
2000 yılında yapılan ve cumhuriyet tarihinin en büyük kaçakçılık soruşturması olan Buffalo Operasyonu kapsamında yargılandı.
Kaynak: Ali Kalkan
Çünkü Wang, kaçakçılık, soygun, cinayet gibi kirli işlere boğazına kadar batmış azılı bir mafya gangsteridir. Hong Kong emniyet teşkilatı
Kaynak: Karateciler İstanbul'da

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.