Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Kadastro ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kadastro anlamı
is. (kada'stro) Bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülk yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işi: Kadastro memuru. Kadastro çalışmaları.

Türkçe - İngilizce

kadastro anlamı
isim
1) cadastral survey

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kadastro anlamı İt..catastro
Bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülklerin yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işi: § "Şatonun kadastrocusu olduğunun ayrımında değil." -Adalet Ağaoğlu, Geçerken, 144. § "Batı'nın cins kafaları da bu zirveye kadar tırmanmış, fakat nasipleri olmadığı için tutunamamışlar." -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 107. § "Ebcet yöntemiyle hesabını senin yıldızlarından aldıklarından ilhamla yapabilen kadastro memurlarıyla hava gazıyla tahsildarları…" -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 377.

"Kadastro" için örnek kullanımlar

Planlar kadastro aşamasına geldiğinde bölge halkından birisinin açtığı davadan dolayı mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Plans for the cadastral court case started by one of the stage and the local people decided to stop playing.
Kaynak: gercekgundem.com
"Planlar kadastro aşamasına geldiğinde bölge halkından birisinin açtığı davadan dolayı mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Büyükşehir ve Kepez Belediyesi gerekli savunmayı yaptı.
"Plans for the cadastral court case started by one of the stage and the local people decided to stop playing. Metropolitan and Kepez Municipality was required to defend.
Kaynak: haberler.com
Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri ya da 2B, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle
Kaynak: Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro Programı: yıllık mesleki eğitim sonucunda harita ve kadastro teknikeri yetiştirmeyi amaçlar.
Kaynak: Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu
bölüm :2b alanları bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce 3402 sayılı kadastro kanun hükümlerinde düzenlenen güncelleme listeleri veya
Kaynak: Belpınar, Kızılcahamam
Kanada kantonları (township), Kanada topraklarının 10 mil 2 lik kadastro ayrımlarıdır. Quebec ve Ontario 'da terim idari alt birimleri
Kaynak: Kanton
Genelkurmay Başkanlığı'nda çalıştığı zamanlarda Osmanlı Devleti 'nin nüfus sayımı ile kadastro usulünde haritasının çizilmesi
Kaynak: Osman Nuri Paşa (asker)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.