Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kadınlık ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kadınlık, -ğı anlamı
is. 1. Kadın olma durumu: Onun kadınlığına saygı gösterdim. 2. Kadının gerekli erdem ve nitelikleri taşıması durumu: "Kendisinden uzak duran kadın şimdi ona sokuluyor, kadınlığının bütün silahlarını birbiri arkasından tecrübe ediyordu." -A. H. Tanpınar. 3. Dişiliğin özelliklerini kullanma durumu: "O, sonra kadınlığını ispat eder, parasını geri alır." -B. Felek.

Türkçe - İngilizce

kadınlık anlamı
isim
1) femininity
2) womanhood
3) muliebrity

"kadınlık" için örnek kullanımlar

Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu.
Juno also by the people of Rome was known as the goddess of womanhood and marriage.
Kaynak: gazetea24.com
Ama erkekliği 'bırakmak' kadınlık gibi 'aşağı' bir mertebeye inmek anlaşılacak bir şey değil.
But masculinity 'leave' femininity 'down' is not something that can be determined to go down a degree.
Kaynak: gazetea24.com
Kadın gibi hissetmeyecek bir insana, kadınsı hayat hazırlanırken, ruhundaki erkek, kadınlık kafesinde hapis hayatı sürüyordu.
A person will not feel like a woman, feminine, preparing for life, soul men, or women claimed café life in prison.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
İki dönem başkanlık koltuğunda oturan Arzuhan Yalçındağ, kadınlık avantajını da kullandı ve hükümetle vuruşarak ilerledi.
The two-term presidential seat Arzuhan Yalcindag, femininity, and the government has used the advantage vuruşarak progressed.
Kaynak: haber.rotahaber.com
koleksiyon malzemesi, mücevher , takı , tılsım ve para olarak kullanılagelmiş, kadınlık, doğurganlık ve zenginlik sembolü olarak görülmüştür.
Kaynak: Cypraea
Adını eski Mısır mitoloji sindeki "kadınlık tanrıçası" İsis 'ten alır. Yörüngesel Özellikleri : Günöte mesafesi: 446.706 Gm (2.986 AU )
Kaynak: 42 İsis (göktaşı)
kurulduğunu, kadın ve erkeğin sosyal yapı içindeki durumlarını, kadınlık ve erkeklik kimliğinin oluşum sürecini inceleyen toplum bilimi alt dalıdır.
Kaynak: Cinsiyet toplum bilimi
Amerika ülkesinin bir portresi çizilirken, kaba güç ve baskı, itaat, erkeklik, kadınlık, ruh, bilinç gibi birçok zıt kavram masaya yatırılır.
Kaynak: Örümcek Kadının Öpücüğü (film)
İlk gençlik yıllarından itibaren siyasi ve sosyal konulara, kadınlık durumuna duyarlı birisi olarak yetişti. 1909 yılında fen dersi
Kaynak: Nezihe Muhiddin
Öne sürülen argüman şöyle belirtilebilir: Kadınlar başka şeylerin yanı sıra akılsal ideallerden de dışlanmışlardır ve kadınlık denilen
Kaynak: Feminist eleştiri
Mars Güneşle Güçlü bir açı(kavuşum, kare ve karşıt açı) oluşturuyorsa, kişi erkekse; maçoluğa yatkınlık, eğer dişiyse erkeksi bir kadınlık
Kaynak: Yükselen burç
Söz konusu kütüphaneler ve arşivler, kadınlar ve kadın hareketlerinin belleğini oluştururlar, "kadınlık bilinci" nin gelişmesine paralel
Kaynak: Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.