Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Kalkandere ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Kalkandere anlamı
öz. is. (kalka'ndere) Rize iline bağlı ilçelerden biri.

"Kalkandere" için örnek kullanımlar

Kalkandere, Rize ilinin batisinda yer alan ilçedir. İlçe, Rize merkez, İyidere , İkizdere ve Trabzon ilinin Of ilçeleriyle çevrili 95
Kaynak: Kalkandere
Hurmalık (andra), Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kaynak: Hurmalık, Kalkandere
Geçitli, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür köyümüzün ataları Orta ASYA dan gelmedir) tarafından kurulmuş olup günümüze
Kaynak: Geçitli, Kalkandere
Fındıklı, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Fındıklı, Kalkandere
Esendere, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Esendere, Kalkandere
Esentepe, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Esentepe, Kalkandere
Dilsizdağı, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri hakkında bilgi yoktur
Kaynak: Dilsizdağı, Kalkandere
Dülgerli, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Dülger:marangoz demektir. Köyümüz marangozları ile ünlü bi köy
Kaynak: Dülgerli, Kalkandere
Soğuksu, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Soğuksu, Kalkandere
Yumurtatepe, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy. Tarihçe: Yumurtatepe adı köyün coğrafi yapısından kaynaklanmaktadır.
Kaynak: Yumurtatepe, Kalkandere
Yokuşlu, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yokuşlu, Kalkandere
Ünalan, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. eskıden kazaydı sonradan 1953 tarıhınde ılce olmus kalkan derenın belkıde en
Kaynak: Ünalan, Kalkandere
Yeşilköy, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yeşilköy, Kalkandere
Yeniköy, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yeniköy, Kalkandere
Ormanlı, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ormanlı, Kalkandere
Çayırlı, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının Çayırların çok olmasından geldiği söylenmektedir.
Kaynak: Çayırlı, Kalkandere
Kayabaşı, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayabaşı, Kalkandere
İnciköy, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: İnciköy, Kalkandere
Seyrantepe, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Önceleri Çağlayan köyüne bağlı olan Seyrantepe köyü 1990'lı
Kaynak: Seyrantepe, Kalkandere
Yenigeçitli, Rize ilinin Kalkandere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yenigeçitli, Kalkandere

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.