Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kalkınma ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

kalkınma anlamı İng. development
Bir ekonomide halkın değer yargıları, dünya görüşü ile tüketim ve davranış kalıplarındaki değişmeleri içeren toplumsal ve kuramsal yapıda dönüşüme yol açan büyüme.

Güncel Türkçe Sözlük

kalkınma anlamı
is. 1. Kalkınmak işi: "Yeni kurulan, hızla gelişmiş, kalkınma atılımlarını gerçekleştirmiş bir ülke." -N. Cumalı. 2. İyileşme, şifa bulma: "Görünen, bir daha kalkınması artık pek zor." -M. A. Ersoy.

Türkçe - İngilizce

kalkınma anlamı
isim
1) development
2) reconstruction

"kalkınma" için örnek kullanımlar

Bu da kalkınma çabası içerisindeki ilimize büyük fayda sağlayacaktır.
This will provide a great benefit to striving for development in the province.
Kaynak: haberler.com
Kısa süre içinde halkın desteğini kazanan otoriter lider, ülkesini değiştirecek alternatif bir kalkınma modeli ile devrim yapmadı.
Winning the support of the authoritarian leader of the people in a short time, an alternative development model in the country and the revolution did not change.
Kaynak: yerelgundem.com
Bugün kadınlarımızın ekonomide, siyaside akademide daha aktif bir şekilde yer almaları kalkınma hızımızı daha üst seviyelere taşıyacaklardır.
Today our women in the economy, politicians at the academy to take a more active part in the development pace will carry higher levels.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
O formül üzerinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Maliye, Kalkınma ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile çalıştıklarını da ifade etti.
Chaired by Deputy Prime Minister Ali Babacan on that formula of Finance, Development and are working with the Ministry of Labour and Social Security, he said.
Kaynak: haberturk.com
Gelişme iktisadı diğer adıyla kalkınma iktisadı 1950-60 yılları arasında oldukça popüler olan bir teoridir. Ancak 1980'lere gelindiğinde bu
Kaynak: Gelişme iktisadı
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler'in küresel kalkınma ağı oluşturmak için kurduğu bir programdır.
Kaynak: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı
Alman Kalkınma Politikaları Enstitüsü (Almanca : Deutsche Institut für Entwicklungspolitik-DIE), Almanya 'da kalkınma politikaları alanında
Kaynak: Alman Kalkınma Politikaları Enstitüsü
Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nun ticaret ve kalkınma alanında temel organıdır.
Kaynak: Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.