Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kalsitonin ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

kalsitonin anlamı İng. calcitonin
Tiroit bezi tarafından salgılanan kemiklerde kalsiyum depolanmasını hızlandırarak hücre dışı sıvılardaki kalsiyum miktarını düşüren bir polipeptit hormon.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

kalsitonin anlamı İng. calcitonin
Tiroit bezinin parafoliküler hücrelerinden salgılanan 32 amino asitten oluşan bir polipeptit hormon. Plazma kalsiyum ve fosfat düzeylerini azaltır, paratiroit hormon antagonisti etki gösterir.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

kalsitonin anlamı İng. calcitonin
1. Vücutta troit bezinin parafoliküler hücrelerinden salgılanan polipeptit yapılı bir hormon. 2. Son yıllarda özellikle somon balığından elde edilen ve osteoporozun tedavisinde kullanılan ve ana etkisi kalsiyumun kemiklerden mobilizasyonunu engellemek olan hormon yapılı ilaç.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

kalsitonin anlamı İng. calcitonin
Tiroit bezinin parafoliküler hücre veya C hücreleri tarafından salgılanan, kemiklerde kalsiyum depolanmasını hızlandırarak hücre dışı sıvılardaki kalsiyum miktarını düşüren bir hormon, tirokalsitonin.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

kalsitonin anlamı İng. calcitonin
Tiroit bezi tarafından salgılanan, kemiklerde kalsiyum depolanmasını hızlandıran bir hormon.

"kalsitonin" için örnek kullanımlar

Tiroid hormonları, tiroid bezi tarafından üretilen ve salgılanan tiroksin (T 4), triiyodotironin (T 3) ve kalsitonin hormon larına
Kaynak: Tiroid hormonu
Ayrıca kemikten kalsiyumun açığa çıkmasının önlenmesi için mitramisin , kalsitonin ve bifosfanatlar kullanılabilir. Ayrıca bakınız
Kaynak: Hiperkalsemi
Kemikler : Hormon lar (kalsitonin ) Dengeli beslenme. Mineraller (kalsiyum , fosfor , sodyum ve potasyum ) Genetik faktörler. D vitamini
Kaynak: İnsan iskeleti
Genler: CGRP-RCP : kalsitonin geni. CFTR : kistik fibrozis transmembran iletkenlik düzenleyicis, ATP-bağlayıcı kaset (altailesi C, üye 7)
Kaynak: Kromozom 7 (insan)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.