Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kambiyum ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kambiyum anlamı İng. cambium Lat.cambium: değişme Alm. Kambium Fr. cambium, assise génératrice
Bitkilerin iletim demetlerinde, bir ya da birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

kambiyum anlamı İng. cambium
Bitkilerin iletim demetlerinde, bir veya birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

Güncel Türkçe Sözlük

kambiyum anlamı
is. biy. Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan, yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlayan ve meristem hücrelerinden meydana gelen tabaka.

"kambiyum" için örnek kullanımlar

Dış kabuk, iç kabuk, kambiyum, diri odun, öz odundan meydana gelen gövde, tepe tacını, yani dal ve sürgünleri üzeride taşımaktadır.
Kaynak: Kabuk
Çok yıllık olanların iletim demetlerinde floem ile ksilem arasında bulunan kambiyum sayesinde sekonder kalınlaşma görülür. Yaprak lar
Kaynak: İki çenekliler
Buna katman doku tabakası (kambiyum, soymuk) denir. Bu tabaka ağacı geliştiren ve büyümesini sağlayan tabakadır. Genç bir ağaca çivi
Kaynak: Ağaç
heterophylla ya da Tsuga mertensiana gibi suga türlerinin kambiyum u ve Gaultheria shallon , Rubus parviflorus gibi tatlı meyveler de eklenebilir.
Kaynak: Sxusem
Çevreye paralel bölünmelerle organın enine büyümesini sağlayan meristematik doku ve kambiyum daki meristem lateral meristemdir.
Kaynak: Doku
Tsuga heterophylla , Sitka ladini , Pinus contorta gibi ağaçların soymuk ları (kambiyum) yenmek üzere toplanır. Haziran başlarında martı
Kaynak: Çimmesyanlar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.