Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kamu düzeni ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Ceza Yargılama Yöntemi Yasası Terimleri

kamu düzeni anlamı İng. public policy Osm. intizamı amme Alm.öffentliche Ordnung Fr. ordre public
Bir ülkede kamu işlerinin en iyi biçimde yapılmasını, devletin içte ve dışta güven ve düzenini, bireyler arasındaki ilişkilerde dirliği sağlamağa yarayan kuralların tümüne verilen genel ad.

Güncel Türkçe Sözlük

kamu düzeni anlamı
is. Bütün toplumu ilgilendiren düzen.

Türkçe - İngilizce

kamu düzeni anlamı
public order

"kamu düzeni" için örnek kullanımlar

İşte çevremizde birçok ülkede şuanda kamu düzeni sıkıntısı yaşanıyor.
Here is now in many countries around us is experiencing a shortage of public order.
Kaynak: iha.com.tr
Kurum, milli güvenlik, kamu düzeni ve genel sağlık gereklerinden kaynaklanan sebeplerin tespiti halinde, şirketlerin posta sektöründe faaliyete geçmelerini veya posta hizmeti sağlamalarını engelleyebilecek.
Institutions, national security, public order and public health reasons in case of detection due to the requirements of companies operating in the postal sector Hashes prevent crossing or postal service.
Kaynak: sabah.com.tr
Ancak takdir edileceği üzere tüm bu talep, eleştiri ve protestoların, medeniyet ve nezaket kuralları çerçevesinde kişilere ve kurumlara hakaret edilmeden ve zarar verilmeden gerçekleştirilmesi demokrasi ve kamu düzeni gereği bir zorunluluktur.
As will be appreciated, however, all of these demands, criticism and protests, civilization, and under the rules of courtesy and damage to individuals and institutions without being insulted by the realization of democracy and public order is a must.
Kaynak: trtspor.com.tr
Düzenlenen kruvaziyer seyahatlerinin gereksinimlerini karşılamak amacıyla Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından istisnai olarak kruvaziyer gemileri ve yat yolcuları için ulusal mevzuatımız kapsamında özel bir izin verilmekteydi.
In order to meet the requirements of cruise trips organized by the Ministry of Citizen Protection of Public Order, and in exceptional cases for cruise ships and yachts passengers were given a special permit under the national legislation.
Kaynak: turizmguncel.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.