Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kan pıhtılaşması ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

kan pıhtılaşması anlamı İng. blood clotting, blood coagulation
Kan pıhtısının oluşumunu sağlayan karmaşık iki grup reaksiyon; birinci grup etkin olmayan protrombinin etkin enzim olan trombine çevrilmesi, ikinci grup trombinin katalizlediği fibrinojenin fibrine dönüşmesi reaksiyonları.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kan pıhtılaşması anlamı İng. blood clotting, blood coagulation Alm. Blutgerinnung Fr. coagulation sanguine, coagulation du sang
Kan pıhtısının oluşumunu sağlayan karmaşık iki grup biyokimyasal reaksiyon. İlk grup inaktif protrombinin aktif enzim olan trombine çevrilmesi, ikinci grup trombinin katalizlediği fibrinojenin fibrine dönüşmesi reaksiyonları.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

kan pıhtılaşması anlamı İng. blood coagulation
Kan pıhtısının oluşumunu sağlayan seri olaylar mekanizması. Bu mekanizma bir diğerini katalize eden üç aşamadan oluşur; damarın yırtılması ektrinsik yol veya kanın kendisinde olan bir hasar veya damar duvarındaki kollajenle temas sonucu intrinsik yolla birçok faktörün de etkisiyle protrombin atktivatörü oluşması, protrombinin aktif enzim olan trombine dönüşmesi, fibrinojenin fibrine dönüşmesi.

"kan pıhtılaşması" için örnek kullanımlar

2004 yılında 24 yaşındaki bir genç 80 saat aynı iskemlede oturrark oyun oynaması sonucu kan pıhtılaşması nedeniyle ölmüştü.
In 2004, a young 24-year-old to play the game 80 hours as a result of the same chair oturrark died due to blood clots.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.