Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kangurugiller ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kangurugiller anlamı İng. kangaroos Lat.Macropodidae Alm. Känguruh, Springbeutler Fr. kangourous makropous: uzun ayaklı
Memeliler (Mammalia) sınıfının, keseli memeliler (Marsupialia) takımmın, iki ön dişliler (Diprotodontia) alt takımından, başları küçük, ön bacakları kısa, art bacakları uzun, kuvvetli ve sıçramaya elverişli, kuyruklan uzun ve kıllı, tüyleri toprak renginde, sürüler hâlinde gezen, ses çıkarmayan bir familya.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

kangurugiller anlamı İng. kangaroos Alm. Springbeutler Fr. kangourous makropous,
(Macropodidae), (Yun. makropous = uzun ayaklı) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının keseliler (Marsupialia) takımının iki-ön-dişliler (Diptotodontia) alt-takımına (bakınız») biren bir familyası. Başları küçük, ön bacakları kısa ve zayıf, ard bacakları uzun, kuvvetli ve sıçramaya elverişlidir. Uzun kıllı kuyruklarını destek olarak kullanırlar, sıçrar ya da tırmanırlar. Tüyleri toprak rengindedir. Sürü halinde gezerler. Sesleri yoktur. Anlak bakımından koyunlardan bile geridirler. 50 kadar türü vardır. Kaya kangurusu (Petrogale penicillata), ağaç kangurusu (Dendrolagus ursinus), dev kanguru (Macropus giganteus), kanguru faresi (Potorous tridactylus) iyi bilinirler (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

kangurugiller anlamı
ç. is. hay. b. Memelilerden, sıçrayıcı, keseli hayvanlar familyası.

"kangurugiller" için örnek kullanımlar

Bazı familyalarda görülen diğer bir özellik (örneğin kangurugiller 'de) geciktirilen doğum dur: Henüz doğum yapmış bir dişi derhal tekrar
Kaynak: İki ön dişliler
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.