Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kantat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kantat anlamı
is. Kahramanlık ve din konularında yazılıp bestelenen şiir veya bu şiirin orkestra eşliğindeki tek veya çok sesli bestesi.

Türkçe - İngilizce

kantat anlamı
isim
1) cantata

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kantat anlamı Fr.cantate
Kahramanlık veya din konularında yazılıp bestelenen şiir veya bu şiirin orkestra eşliğindeki tek veya çok sesli bestesi: § "Ortaçağ kilise kantatlarını kutsarken, aynı dönem Osmanlı imparatorluk müziğine ya da Yunus Emre ilahilerine burun kıvırmak olmaz" -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 101.

"kantat" için örnek kullanımlar

Sonat (Latince ve İtalyanca 'da sonare, "ses çıkarmak") müzikte, tam olarak ve kantat ın (Latince ve İtalyanca'da cantare, "şarkı söylemek
Kaynak: Sonat
Halt im Gedächtnis Jesum Christ, Johann Sebastian Bach 'ın BWV 67 numaralı kantat ı. Paskalyadan sonraki ilk pazar günü için 1724 yılında
Kaynak: Halt im Gedächtnis Jesum Christ, BWV 67
Liebster jesu mein verlangen, Johann Sebastian Bach 'ın BWV 32 numaralı kantat ı. 1725 yılında Epifani'den sonraki ilk pazar günü için
Kaynak: Liebster Jesu, mein Verlangen, BWV 32
Erfreut euch, ihr Herzen, Johann Sebastian Bach 'ın BWV 66 numaralı kantat ı. İngilizce adı Rejoice yourselves, you Hearts olarak geçer.
Kaynak: Erfreut euch, ihr Herzen, BWV 66
Della guerra amoroso, George Frideric Handel 'in 1707 yılında bestelediği HWV 96 numaralı komik kantat ı. İki erkeği seven bir kadın
Kaynak: Clori, Tirsi e Fileno
Della guerra amoroso, George Frideric Handel 'in 1708 ve 1709 yılları İtalya 'da yaşadığı dönemde bestelediği HWV 211 numaralı kantat ı.
Kaynak: Della guerra amoroso
laß noch einen Strahl, ( İngilizce :let, princess, let still one more glance) Johann Sebastian Bach 'ın BWV 198 numaralı din dışı kantat ı.
Kaynak: Laß, Fürstin, laß noch einen Strahl, BWV 198
Ach wie flüchtig, ach wie nichtig, Johann Sebastian Bach 'ın BWV 26 numaralı kantat ı. İngilizce ismi ("ah! how fleeting, ah!
Kaynak: Ach wie flüchtig, ach wie nichtig, BWV 26
Orjinali : Es ist das heyl vns kommen her ) ( İngilizce :Salvation now has come for all ) Johann Sebastian Bach 'ın BWV 9 numaralı kantat ı.
Kaynak: Es ist das Heil uns kommen her, BWV 9
Nun ist das heil und die kraft,Johann Sebastian Bach 'ın yazdığı farzedilen BWV 50 numaralı kantat . Eser alışılmamış bir şekilde oldukça
Kaynak: Nun ist das Heil und die Kraft, BWV 50
İngilizce :How lovely shines the morning star ) Johann Sebastian Bach 'ın BWV 1 numaralı kronolojik olarak ele alınırsa ilk dini kantat ı.
Kaynak: Wie schön leuchtet der Morgenstern, BWV 1
Johann Sebastian Bach 'ın 1732 ve 1734 yılları arasında bestelediği Coffee Cantata ismi ile daha çok bilinen BWV 211 numaralı din dışı kantat ı.
Kaynak: Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.