Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

aperatif ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

aperatif anlamı Fr.apéritif
Aperitif: § "Daha aperatiflerimizi alıyoruz. Daha Ankara tavası üstüne peşmelbayı indirmedik midelerimize." -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 97. § "Şimdi bu akşam kendi evinde, en küçük bir imada dahi bulunulmamışken aperatif tepsisinin getirilmesini kendi emrediyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, Röportajlar II, 75. §"Yemekten önce aperatif olarak vermut, yemekte ise su yerine şarap içmişti." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 111.

"aperatif" için örnek kullanımlar

Akşam üstü 3 ile 4 arasında mutlaka bir küçük aperatif yiyin.
The afternoon between 3 and 4 do eat a small snack.
Kaynak: kadin.haber3.com
Türklere has bir aperatif türü olan ve yaklaşık 7 asırlık geçmişi olan simit ara öğünlerin vazgeçilmezi oldu.
Turks and approximately seven centuries-old history of a unique type of snack meals, which became indispensable for intermediate pretzels.
Kaynak: stargundem.com
Bunun yanında çaydan kahveye, soğuk içeceklerden aperatif atıştırmalara kadar her şey piyasa fiyatlarından satışa sunuluyor.
In addition, tea, coffee, cold beverages, snacks, everything from snacks will be sold at market prices.
Kaynak: ekohaber.com.tr
Aydın'da öğrencisinden memuruna kadar öğlen öğününü dışarıda yemek zorunda kalan kişilerin yaklaşık yüzde 80'inin karnını aperatif bir şeylerle doyurduğu belirtildi.
Aydin students are forced to eat outside official lunch before noon till approximately 80 percent of people said feed the belly snack with something.
Kaynak: haberler.com
Dünyaca ünlü;mısır,patates cipsi ve buna benzer aperatif yiyeceklerin üretim ve pazarlamasını yapan firma.PepsiCo 'nun bir yan kuruluşudur.
Kaynak: Frito-Lay
Crème de cassis kan renginde, tatlı, kuş üzümü aromalı bir likördür ve bir aperatif olan kir in yapımında kullanılır. İçeceğin
Kaynak: Crème de Cassis
Pringles, Amerikan Diamond Foods şirketinin sahip olduğu, aperatif yiyecekler üreten bir şirkettir. Genellikle ürünleri patates ve
Kaynak: Pringles
Ana yemek öncesi aperatif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir. Mezeler çok değişik türlerde olabilir.
Kaynak: Meze
5 7 Dört ay sonra 10 Nisan De Sciglio 1-0 uzağa WIN bir aperatif olarak Chievo üzerinde oynayan lig maçına da yaptı. 5 8 Sonraki ayın, 6
Kaynak: Mattia De Sciglio
Ve genelde aperatif e destek olarak kullanılır. Aynı zamanda tonik ile de servis edilir, bu karışım beton (BEcherovka+TONic) ismiyle
Kaynak: Becherovka
Yemeklere mantar tadı katması için kullanılan bir üründür, bununla beraber aperatif olarak da hazırlanabilir. Yapıldıktan sonra
Kaynak: Duxelles
Aperatif olarak: Vermut aperatif olarak yani yemeklerden önce iştah açıcı olarak tüketilebilir. vermutlar aperatif olarak alınmaktadırlar.
Kaynak: Vermut
Ne yazık ki, kanserojen plastik ve gündelik nesnelerin belirli türde aperatif yiyecek ve içecekler kadar her şeyi bulabilirsiniz.
Kaynak: Kanserojen
Pirinç hamuru, cips ve başka aperatif yiyecekler ve kahvaltı amaçlı tahıl ürünleri üretilmek üzere tabaka haline getirilebilir.
Kaynak: Pirinç
Aperitivo | Uzun bir yemekten önce alınan aperatif ler: Campari Cinzano Prosecco Aperol Spritz Vermouth | Antipasto | "yemekten önce"
Kaynak: İtalyan mutfağı
Alman mutfağında ekmeğin (Brot) önemi Abendbrot (akşam yemeği manasında, literatürde Akşam Ekmeği) ve Brotzeit (aperatif, literatürde
Kaynak: Alman mutfağı
çoğunlukla Avokado iştah açıcı egzotik bir meyve gibi görülür, püre halinde lime ve şeker ile karıştırılıp tatlı veya aperatif olarak yenir.
Kaynak: Avokado

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.