Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

karavana ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

karavana anlamı
is. (karava'na) 1. Genellikle orduda yemek dağıtımında kullanılan büyük metal kap. 2. Bu kaptan dağıtılan yemek: Bugün karavana çok iyi idi. 3. İnce, yassı elmas. 4. argo Atış taliminde hedef tahtasını bile vuramama.

Türkçe - İngilizce

karavana anlamı
isim
1) miss
2) mess tin
3) dixie
4) dixy

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

karavana anlamı İt..carovana
1. En çok orduda erlerin yemeğini dağıtmada kullanılan, çok miktarda yiyecek alan, kenarları dik, derince metal kap: § "Madem ki cenkte silah arkadaşı olduk, çorba karavanamız da bir olmalıdır." -Ahmet Midhat Efendi, Hayret, 269.§ "Kepeği ayrılmamış undan yarı pişmiş ekmek ile yine bu tavsife seza yemek bulunduğu akşam bir nimet-i uzmâ addolunup yoksa karavanada ıslatılmış peksimet ile zeytin." -Ahmet Midhat Efendi, Gönüllü, 154. 2. (Genellikle orduda veya yatılı okul ve ceza evlerinde) Yemek: § "Bizlere de ondan birer karavana verileceğinden, bununla iktifa edilmesini ve herkes kendi çamaşırını kendi yıkamasını tembih etmiş..." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 56. § "Öğle yemeğinde bölük karavana yedi." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 117. 3. İnce, yassı elmas: § "Benim karavana saati çıkardım." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 327. 4. argo Atış taliminde hedef tahtasını bile vuramama.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

karavana anlamı
Şalvar, bol pantolon.

-Manisa
*Maçka -Trabzon

"karavana" için örnek kullanımlar

Tüm aile üyeleri buraya doğru telaş içinde koşarken, diğer mutantlar karavana girer ve oradakilere saldırırlar. aile üyeleri karavana geri
Kaynak: Tepenin Gözleri
Kültür : Önlerine bir karavana yemek koydurur. Çocuklar misafirlerin gözlemi altında yemeklerini sakince yer bitirir sofralarını kaşdırır.
Kaynak: Sarıyayla, Nazımiye
Homer'ın önderliğinde Springfield'ın büyükleri ağacı zar zor alırlar(bir kısmı kırılmış şekilde) ve Ned Flanders'ın yeni aldığı karavana yüklerler.
Kaynak: Shelbyville (Simpsonlar)
Bunun için değişik dinde ve değişik kasta mensup olan sepoy askerleri için ayrı ayrıi yemekhane ve değişik karavana sistemleri
Kaynak: Hint Ayaklanması, 1857
Xander oradan ayrılır ve dondurma sattıkları karavana gider. Anya yine bir şeylerden şikâyet etmektedir. O sırada arkada, Willow ve Tara
Kaynak: Restless (Buffy the Vampire Slayer)
sıkmayıp, karavana ateş edip cepheden firar ettiği kısaca ordu içinde Hıristiyanların Osmanlıya ihanet ettiği yolunda bir başka iddiada vardır.:
Kaynak: Kumanova Muharebesi
tüfek ateşine dayanan araç; bir vinç ile kaldırılıp, içi yanıcı gaz dolu bir karavana burnu üzerine düşürülerek çalışmaz hale getirilebilmiştir.
Kaynak: Porsche 911

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.