Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kaşkol ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kaşkol, -lü anlamı
is. Boyun atkısı, atkı: "Bir tanesi çenesine yün bir kaşkol bağlamış." -S. F. Abasıyanık.

Türkçe - İngilizce

kaşkol anlamı
isim
1) scarf

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kaşkol anlamı Fr.cache-col
Boyun atkısı, atkı:§ "…boynunda kirli bir kaşkol, ayaklarında lastikler vardı." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 19. § "Sisli ve pastel görünümlü bir kaşkol…" -Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar-Çok Uzak Fazla Yakın, 433. § "Metaksas !... Kaşkoller, fanilalar, dantelalar, yün yumaklar, makaralar, iğneler… ilanı" -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 301. § "Kılçık Nazım, suni ipek kaşkolunu parıldatarak, kapıdan çıktı." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 43.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Kaşkol anlamı
Van ili, Albayrak bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

kaşkol eş anlamlısı

atkı
is. 1. Soğuğa karşı omuzlara, başa, sırta veya boyna alınan örtü: "Omuzlarına attığı kalın yün atkıya rağmen üşümüş gibi titriyordu." -R. N. Güntekin. 2. Bazı kadın ayakkabılarında ve çocuk patiklerinde ayağın üstünden geçen, yandan iliklenen ince uzun parça. 3. Kapı ve pencerelerin yapımında üst tarafa konan ağaç, taş veya beton destek, üst eşik. 4. Dokuma tezgâhlarında mekikle enine atılan iplik, argaç. 5. hlk. Büyük yaba.

"kaşkol" için örnek kullanımlar

İki futbolcunun açtığı kaşkol ise günü özetlemeye yetti.
Two football players started the day mufflers enough to summarize.
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Maçı izlemeye gelen taraftarlara bin 500 kaşkol, 3 bin adet bayrak ve 2 bin adet düdük dağıtılacak.
500 thousand fans came to watch the match scarfs, flags and two thousand three thousand whistle will be distributed.
Kaynak: haber3.com
Aktaş'a desteği nedeniyle teşekkür eden kulüp başkanı Benli, Kütahya'dan getirilen hediyelerle birlikte forma ve kaşkol verdi.
Due to the support of the club head Aktaş you Benli, Kütahya has brought with gifts shirts and scarfs.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği, bugün oynanacak Bucaspor maçı öncesi stadyuma gidecek olan taraftarlara dernek binasının bulunduğu alanda kaşkol dağıttı.
Sanlıurfaspor Fans Association, which will go to the stadium before the match Bucaspor played today in the area of the fans association building distributed to scarfs.
Kaynak: dha.com.tr
Antalyaspor Store, Antalyaspor 'un orjinal ve lisanslı forma, atkı, kaşkol, bere, eşofman, swetshirt, ceket, gömlek, süs eşyaları vb.
Kaynak: Antalyaspor Store
Kuruluşta Trabzonspor Kulübü 'nün lisanslı ürünleri olan formalar, şortlar, çorap lar, bayan, bay ve çocuk giyim, şapka ve bere, kaşkol,
Kaynak: Trabzonspor Club
Han tarafından yenilince Türkiye'ye kaçmış van ın başkale ilçesinde tam sinırda bulunan khaskol, keşkol ( kaşkol gelenler) de saklanmıştır.
Kaynak: Simko
Denizlispor 'un orjinal ve lisanslı forma, atkı, kaşkol, bere, swetshirt, ceket ,gömlek, süs eşyaları vb. gibi daha birçok değişik
Kaynak: Denizlispor
Denizlispor 'un orjinal ve lisanslı forma, atkı, kaşkol, bere, swetshirt, ceket ,gömlek, süs eşyaları vb. gibi daha birçok değişik
Kaynak: Denizlispor 2011-12 sezonu
Antalyaspor Store , Antalyaspor'un orjinal ve lisanslı forma, atkı, kaşkol, bere, eşofman, swetshirt, ceket, gömlek, süs eşyaları vb.
Kaynak: Antalyaspor

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.