Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

arabellek ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

"arabellek" için örnek kullanımlar

Tampon bellek olarak da anılan arabellek (İngilizce Buffer), bir cihazda verilerin topluca yazılmadan önce biriktirildikleri bellektir.
Kaynak: Ara Bellek
Arabellek aşımı ya da arabellek taşkını (İngilizce Buffer overflow), iki yazılım arasında veri iletişimi için ayrılmış olan bir arabelleğe
Kaynak: Arabellek aşımı
Çoklu arabellek, hesaplama yapılan ile gösterilmekte veya oynatılmakta olan belleklerin ayrılması işlemidir. Birçok alanda kullanılır:
Kaynak: Çoklu arabellekleme
Genellikle, ardışık birimlerin aralarına bir miktar arabellek (buffer) konulmaktadır. Bu boruhatları arasındaki bilgi akışı çoğunlukla
Kaynak: Boru hattı (programlama)
4-8 satır gibi küçük bir boyuta sahip olan bu arabellek “ilk giren ilk çıkar”(FIFO) mantığıyla çalışır. Veri önbellekten geldikçe daha
Kaynak: İşlemci önbelleği
2000 yılında model, çoklu modlu bölümsel arabellek (multimodal episodic buffer) ile genişletildi. tahtası ve çoklu modlu bölümsel arabellek.
Kaynak: Bellek
yazılımların kendilerine, işletim sistemi ne ve hatta diğer yazılımlara zarar verebilmeleridir, örneğin arabellek taşması (buffer overflow) gibi.
Kaynak: Neumann Mimarisi
Conficker solucanı Windows İşletim Sistemi kullanan bilgisayarlarda bir arabellek taşması güvenlik açığı, esası üzerinden kendisini yayar.
Kaynak: Conficker
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.