Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kazsılar ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kazsılar anlamı İng. geese, ducks and swans Lat.Anseriformes, anser: kaz; formis: biçim Alm. Gänsevögel Fr.oies et canardes
Kuşlar (Aves) sınıfının, karinalılar (Carinatae) bölümünden, vücutları ağır, boyunları uzun, gagaları geniş ve yassı, kanatları uzun, kuyrukları kısa, ayakları perdeli, iyi yüzen ve dalan, toplu hâlde yaşayan ve göç eden türleri olan bir takım.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

kazsılar anlamı İng. geese and ducks and swans Lat.anser, formis Alm. Gânsevögel Fr. oies et canardes
(Anseriformes), (Lât. anser = kaz, Lât. formis = biçim), Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının karinalılar (Carinatae) bölümünün (bakınız») bir takımı. Yeryüzünde çok yayılmış olan su kuşlarıdır. Vücutları ağır, boyunları uzundur. Gagaları geniş ve yassı olur. Kanatları uzun, kuyrukları kısadır. Ayakları perdelidir. İyi yüzer ve dalarlar. Toplu yaşarlar ve göçederler. Boynuzlukuşlar (Palamedeae) ve kazlar (Anseres) olmak üzere iki büyük alt-takımı. içine alır (bakınız»).

"kazsılar" için örnek kullanımlar

Ördekgiller (Anatidae), kazsılar takım ına ait, sulak alanlarda yaşayan kuşları kapsayan bir kuş familya sı. Bu familya üyeleri yüzmeye ve
Kaynak: Ördekgiller
Yeni moleküler genetik araştırmalar, kazsılar (Anseriformes) ve tavuksular (Galliformes) ile beraber bir gruplandırmadan bahseder.
Kaynak: Koşucu kuşlar

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.