Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

keçiler ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

keçiler anlamı İng. goats Lat.Caprinae, capra: keçi Alm.Ziegen Fr. chèvres
Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, geviş getirenler (Ruminantia) alt takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, genellikle dağlık ve kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, boynuzları geriye doğru ve yaklaşık olan, sakallları bulunan bir alt familya. Evcil keçi (Capra hircus), yaban keçisi (C.aegagrus) türleri iyi bilinir.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

keçiler anlamı Lat.Capra Fr. chèvres
(zooloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

keçiler anlamı İng. goats Lat.capra Alm. Ziegen Fr. chèvres
(Caprinae), (Lât. capra = keçi) Çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının gevişgetirenler (Ruminantia) alt-takımının boynuzlugiller (Bovidae) familyasına (bakınız») giren bir-alt familyası. Evcil keçi (Capra hircus), yılan-yiyen keçi (C. falconeri), Alp dağ keçisi (C. ibex), yaban keçisi (C. aegagrus), ak dağ keçisi (Oreamnos montanus), dağ keçisi (Rupicapra rupicapra), keçi antilopu (Naemorhedus thar) ve çeşitli koyun türlerini içine alır (bk koyunlar). Ankara keçisi (C. hircus angorensis) bir keçi ırkıdır (bakınız»). Keçiler dağlık ve kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, boynuzları geriye doğru ve yaklaşık olan ve sakalları bulunan hayvanlardır.

Güncel Türkçe Sözlük

keçiler anlamı
ç. is. hay. b. Keçileri ve çeşitli koyun türlerini içine alan, dağlık, kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, geviş getiren hayvanlar sınıfı.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Keçiler anlamı
Muğla ili, Fethiye ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"keçiler" için örnek kullanımlar

Buna göre "Capri" adı, belki de Latince "Capreae" (keçiler) kelimesinden değil, Yunanca "Kapros" (vahşi domuz) kelimesinden türetilmiştir.
Kaynak: Capri
(İstanbul Resim Heykel Müzesi), direksiyonlu deliler, maymun padişahlar, lodosçunun seyir defteri, kazan kaldıran keçiler eserlerinden bazılarıdır.
Kaynak: Kasım Koçak (ressam)
Taze süsleniyor,keçiler de bu filizlerden yiyerek besleniyor. Seyyit Mahmud-i Hayrani durumu görünce sesini çıkarmadan geri dönmek ister.
Kaynak: Düzgün Baba
Kayseri'de dağa çıkınca ölen Avrupalı keçiler, Bursa'da yerli ırkla ıslah edilerek yaşatılacak. Süt verimi yüksek olduğu için tercih
Kaynak: Dışkaya Koyunu
tasarlayan Roger Gamount, ve "Goat" (Türkçe si→keçi ) ise aracın aynı keçiler gibi zorlu arazi şartlarında hareket edebilmesinden gelmekteydi.
Kaynak: Gama Goat
Çiçekli dalları koyun ve keçiler tarafından otlanır. Deniz seviyesinden 900 - 1200 metre yükseklikte tuzlu yerlerde yaşar. Türkiye'ye özgü
Kaynak: Devekulağı
Kapılardan birinin ardında bir araba, diğerlerinin ardında ise keçiler var. Kapılardan birini, diyelim ki 1'inciyi seçiyorsunuz ve
Kaynak: Monty Hall problemi
Üç yıllık Köln macerasında "keçiler"e 1983 yılında Almanya Kupası şampiyonluğu yaşattı. Köln'nü bıraktıktan sonra Hollanda'nın başına geçen
Kaynak: Rinus Michels
zamanı develer tüy atmış keçiler atamamış bakmışlarki bozlan develere yaramış ertesi yaz bozlanda yani mendos eteklerinde yer tutalım demişler.
Kaynak: Esenköy, Fethiye
Ekonomi : Onlara göre keçiler otu kırmaktadır. " "Ormanı keçi körlemez, kibrit körler" demektedirler. Kurbanlık koyun dışında, küçük baş
Kaynak: Efemçukuru, Menderes

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.