Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kemirici ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kemirici anlamı
sf. Kemiren.

Türkçe - İngilizce

kemirici anlamı
sıfat
1) rodent

"kemirici" için örnek kullanımlar

Türkiye'de 11 familya ya bağlı, 75 tür kemirici bulunur. Familya. sincapgiller | Sciuridae Kuyruk uzun ve kıllıdır. Gündüzleri aktiftirler.
Kaynak: Kemiriciler
Aguti, Dasyproctidae familyasından Dasyprocta cinsini oluşturan, kemirici türlerin ortak adı. ağırlığında, kobay iriliğinde kemirici hayvanlardır.
Kaynak: Aguti
Kobay ya da Ginedomuzu (Cavia porcellus), - tıknaz, birçok renkte ve şekilde tüyleri olan evcil kemirici dir. Özellikle Amerika ve Avrupa
Kaynak: Kobay
Bayağı tarla sıçanı (Microtus arvalis), tarla sıçanları cinsleri ile birlikte Arvicolinae alt familyasından bir kemirici tür ü.
Kaynak: Bayağı tarla sıçanı
Kapibara (Hydrochoerus hydrochaeris), kemirici hayvanların en irisidir. Anavatanı Güney Amerika 'dır. Eti için beslenir. Oldukça tüylü
Kaynak: Kapibara
sincapgiller familya sının yer sincapları oymağına ait Kuzey Amerika 'nın otlaklarında doğal olarak bulunan bir kemirici hayvan cins idir.
Kaynak: Çayır köpeği
Microtus, Cricetidae familyasından Kuzey Avrupa , Asya ve Kuzey Amerika 'da bulunan sıçan türlerini içeren kemirici cinsi.
Kaynak: Microtus
Hint oklu kirpisi (Hystrix indica), oklu kirpigiller (Hystricidae) familyasından bir kemirici türü . " "Kirpi" olarak adlandırılsa da
Kaynak: Hint oklu kirpisi
Çöl kakırcası (Selevinia betpakdalaensis), Gliridae familyasından bir kemirici türü. Kazakistan 'a endemik tir.
Kaynak: Çöl kakırcası
Navaho sincabı (Sciurus aberti), sincapgiller (Sciuridae) familyasının monotipik Otosciurus alt cins inden bir kemirici türü.
Kaynak: Navaho sincabı
Arvicolini, Arvicolinae alt familyasından bazı sıçan türlerini içeren kemirici oymağı . Cinsler : Su sıçanı (Arvicola) Blanfordimys
Kaynak: Arvicolini
bizam sıçanı (Ondatra zibethicus), Arvicolinae alt familyasının tek başına Ondatrini oymağını oluşturan monotipik gececil bir kemirici tür ü.
Kaynak: Misk sıçanı
familyasından Lemmini (kısmen de Arvicolini) oymağını oluşturan ve Arktika 'da karaltı iklim lerde yaşayan kemirici cinslerinin ortak adı.
Kaynak: Lemming
Kızıl sincap (Sciurus vulgaris), sincapgiller (Sciuridae) familyasından Avrasya 'ya özgü, ağaç larda yaşayan bir kemirici türü.
Kaynak: Kızıl sincap
Anadolu dikenli faresi (Acomys cilicicus), sıçangiller familyasından Türkiye 'de endemik olan bir küçük bir kemirici tür ü.
Kaynak: Anadolu dikenli faresi
Anadolu sincabı (Sciurus anomalus), sincapgiller (Sciuridae) familyasından ağaçlarda yaşayan bir kemirici türü. Yakın akrabası kızıl
Kaynak: Anadolu sincabı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.