Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

keneler ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

keneler anlamı İng. ticks Lat.Ixodoidea Alm. Zecken Fr. tiques
Yumurtadan yeni çıkmışlarında altı, erginlerinde sekiz ayak bulunan ve geçici süreler için dışasalak yaşama özelliği gösteren iri gövdeli akarlar topluluğu.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

keneler anlamı İng. mites and ticks Osm. müvâhidü'l-cism Lat.Acarina, acarus: kene Alm. Milben Fr. acariens
Eklem bacaklı hayvanlardan, gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalının, örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfından, başlıgöğüs (sefalotoraks), yuvarlak ya da torba biçiminde karın (abdomen) bölgesinden oluşan vücutları olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, ayrı eşeyli ve çoğu kan emen, dış asalak, bazısı suda, bazısı bitkiler üzerinde yaşayan türleri olan bir takım. Uyuz böceği (Sarcoptes scabei), kene (Ixodes ricinus) türleri iyi bilinir. Akarlar.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

keneler anlamı İng. ticks
Acarina alt takımı. Ixodida takımında bulunan, yumuşak (Argasidae) ve sert (İxodidae) keneler olmak üzere 2 ailede toplanmış, ilişkili olduğu diğer akrabalarından (akarlardan) daha büyük olan, özel ağız organelleriyle konaklarına tutunan, karada yaşayan tüm omurgalılarda parazitlenen, insanlarda Raki dağlarının noktalı ateşi, tularemi, babesiozis, Afrika domuz ateşi gibi hastalık etkenlerine vektörlük yapan kan emen akarlar.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

keneler anlamı Lat.Acarina, Acarus
Eklem bacaklı hayvanlardan gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalının, örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfından, başlıgöğüs (sefalotoraks), yuvarlak veya torba biçiminde karın bölgesine sahip olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, ayrı eşeyli ve çoğu kan emen dış asalak.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

keneler anlamı İng. mites and ticks Lat.acarus Alm. Milben Fr. acariens
(Acarina), (Lât. acarus = kene) Eklembacaklı hayvanlardan gerçek-eklembacaklılar (Euarthropoda) alt-dalının örümceğimsiler (Arachnoidea) sınıfına giren (bakınız») bir takım Başlı-göğüs (sefalotoraks) ve karın (abdomen) bölge ve bölütleri kaybolmuş olan yuvarlak, torba biçiminde vücutlu hayvanlardır. Gelişmelerinde başkalaşma vardır. Ayrı eşeyli ve çoğu kan emen dış-asılaklardır. Bazısı suda yaşar. Bazısı bitkiler üzerinde yaşar ve mazılar yapar. Oligosendenberi yaşamaktadırlar. Uyuz böceği (Sarcoptes scabei), kene (İxodes ricinus) türleri iyi bilinir (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

keneler anlamı
ç. is. hay. b. Eklem bacaklı hayvanlardan, örümceğimsiler sınıfına giren bir takım.

"keneler" için örnek kullanımlar

Keliserli eklembacaklılar, örümcekler , akrepler , opalinidler , keneler ve maytlar olarak bilinen 65,000 den 73,000'e kadar türe
Kaynak: Örümceğimsiler
Aç ergin keneler ikinci bir hayvana hücum ederek ondan kan emer, çiftleşir ve doyar. Daha sonra dişi kene toprağa düşer, yumurtlar ve ölür
Kaynak: Yaz kenesigiller
Santa Cruz ve Santa Maria Adalarındaki büyük keneler A. darwini wollebaeki (Schulze, 1936) adıyla alt tür olarak kaydedilmiştir.
Kaynak: Galapagos iguana kenesi
Taşıyıcı keneler: Hastalığa sebep olan virüs, 30'a yakın kene türünde tespit edilmesine rağmen, asıl olarak 7 türü aktif taşıyıcıdır
Kaynak: Kırım-Kongo kanamalı ateşi
jpg | Kirpi üzerinde keneler Kirpi kenesi (Ixodes hexagonus), yaz kenesigiller (Ixodidae) familya sından kene tür üdür. Gerekli olan
Kaynak: Kirpi kenesi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.