Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kenetli ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kenetli anlamı
sf. 1. Kenedi olan. 2. Kenetle birbirine bağlanmış bulunan, kenetlenmiş olan. 3. mec. Birbirinin içine geçerek sıkıca kapanmış.

Türkçe - İngilizce

kenetli anlamı
clamped

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kenetli anlamı
Dudakları beyaz hayvan.

Mengen *Gerede -Bolu

"kenetli" için örnek kullanımlar

Çatı kaplaması geleneksel kenetli kurşun. Çatıda kullanılan topuzlar son iki yüzyıldan sonra ilk defa bir sivil yapıda yapılıyor.
Kaynak: Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi
Bu reseptörler G protein-kenetli reseptör ler (GPCRs) ailesinin bir üyesi olan rodopsin-benzeri reseptörler grubunda yer alırlar Koku
Kaynak: Olfaktör reseptör
Kampanyanın simgesi, biri siyah biri beyaz olmak üzere birbirine kenetli bir bileklikten oluşmaktadır. Bu bileklikten Avrupa'da 5 milyon
Kaynak: Stand Up Speak Up
Uluslararası Uzay İstasyonu 'na kargo götüren ve 5 gün 16 saat 5 dakika kenetli kalan Dragon, 25 Mayıs 2012 tarihinde Dünya'ya döndü.
Kaynak: Dragon (uzay aracı)
dokusunun miyoglobin lerindeki oksijen ve dolayısıyla da hücrelerin ATP stoğu tükendiği için, miyozinler aktomiyozin kompleksinde kenetli kalır.
Kaynak: Rigor mortis
İsimsiz ve insansız bir Soyuz kapsülü, istasyona üç ay boyunca kenetli kalarak sistemin güvenilirliğini kanıtladı. Salyut 4, 3 Şubat
Kaynak: Salyut 4
Yeni kulede malzeme olarak Ladik andezit taşı kullanılmış, yapım tekniği olarak ise kenetli taş örgü sistemi kullanılmıştır.
Kaynak: Samsun Saat Kulesi
jpg | Uzayadamı Jeffrey Williams, Soyuz TMA kabininde. Fotoğraf uzayda, araç Uluslararası Uzay İstasyonu 'na kenetli durumdayken
Kaynak: Soyuz uzayaracı
Yedi sarmallı membran aşan proteinlerin en bilinen örnekleri rodopsin ler (sağdaki resme bakınız) ve G-protein-kenetli reseptör lerdir.
Kaynak: Alfa sarmal
üstlerini örtecek ve çinko levhaların kıvrılmış kısımlarına geçecek şekilde projesine uygun sürgü ve kenetli parçalarla levhalar birleştirilecektir.
Kaynak: Çatı örtüsü
Bu etkileşim içindeki üçlü şema, bir “kenetli müdüriyet” (directorate) oluşturmuşlardır. Bu elitin (sermaye-iktidar-ordu üçgeninin)
Kaynak: C. Wright Mills

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.