Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kentet ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kentet anlamı
is. müz. Beşli.

kentet eş anlamlısı

beşli
sf. 1. Beş parçadan oluşan, kendinde herhangi bir şeyden beş tane bulunan. 2. is. İskambil, domino vb. oyunlarda üzerinde beş işareti bulunan kâğıt veya pul. 3. is. ed. Divan edebiyatında beş dizeli bölümlerden oluşmuş manzume, muhammes. 4. is. ed. Halk edebiyatında üçlemeli bir bende, konu ile ilgili aynı ölçüde bir çift dizenin bağlanmasıyla oluşan manzume. 5. is. müz. Beş ses veya beş müzik aracı için yazılan müzik eseri, kentet, kuintet. 6. is. müz. Beş müzisyenin çaldığı caz orkestrası.

"kentet" için örnek kullanımlar

terze t, kuartet , kentet vb iki, üç, dört ve beş kişinin duygu, düşünce ve konuşmalannı iletir. Resitatif kişilerin sözlerini
Kaynak: Uvertür
Global Mass (yaylı çalgılar orkestrası için -2 kentet, 1 trio-), 1991. İlk seslendirme: Hollanda Breda Festivali'nde “Parnassus Ensemble
Kaynak: Sıdıka Özdil
kişinin duygu ve düşüncelerini yansıtır. Düet , terzet , kuartet , kentet vb iki, üç, dört ve beş kişinin duygu, düşünce ve konuşmalarını iletir.
Kaynak: Opera
24 Ebru”, “kentet”in orkestra düzenlemesi, ilk seslendirilme: Hikmet Şimşek yönetimindeki C.S.O. solist: Gülay Uğurata 1974 “Op.
Kaynak: Nevit Kodallı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.