Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

keriz ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

keriz anlamı
is. 1. Geriz, çirkef, pislik. 2. argo Kumar. 3. argo Kolayca kandırılabilen kimse, aptal. 4. argo Eğlenti.

Türkçe - İngilizce

keriz anlamı
isim
1) simpleton
2) credulous guy
3) fall guy

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

keriz anlamı
Su yolu, ark.

Gaziantep
Kerkük

keriz eş anlamlısı

aptal
sf. 1. Zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak: "Aptal bir gülüşle yüzüne bakıyorum." -Y. Z. Ortaç. 2. ünl. tkz. Küçümseme ve azarlama bildiren bir seslenme sözü: "Aptal! Senin yerini açıkça söyledim ben." -T. Buğra.
geriz
is. Lağım, keriz.
pislik
is. 1. Kir: Çocuğun yüzü gözü pislik içinde kaldı. 2. Dışkı, necaset: Şu kedi pisliğini temizlesinler. 3. Pis olma durumu: Şu mutfağın pisliğine bakın. 4. mec. Kötü, zararlı davranış veya iş: "Bu emel bizi elimizden tutarak yükseltiyor, muhitin pisliğinden uzak tutuyordu." -H. C. Yalçın. 5. mec. Kötü durum. 6. mec. Başkalarına zarar veren kimse.

"keriz" için örnek kullanımlar

acele işe şeytan karışıyo hala farkında değiller 6 ayda bir yeni bir ürün çıkarırsanız ne bekliyonuz teknoloji sevdalısıyız ama o kadarda keriz değiliz hem akıllı tel.
karışıyo rush the devil work, a new product every 6 months are still not aware of what bekliyonuz remove the smart phone technology sevdalısıyız but not that much simpleton.
Kaynak: chip.com.tr
Anadolu 'da yer altı su yolları için karız, kariz, kares, kehriz, keerüz, kevrüz, kevriz, keriz, teşme gibi değişik yöresel isimler kullanılır.
Kaynak: Kehriz

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.