Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kesimli ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kesimli anlamı
Belli, kesin ücret.

-Gaziantep

"kesimli" için örnek kullanımlar

Sahile doğru istiflenmiş, kimi defolu, kimi sağlam ama yüklenemeden oracıkta kalakalmış düzgün kesimli mermer bloklar.
Stacked to the beach, and sometimes faulty, and sometimes on the spot was left intact, but can install marble blocks cut properly.
Kaynak: turizmhaberleri.com
Hep boğazlı kazak ve benim yalnızca eski Türk filmlerinde gördüğüm dönem ve yerin tarzına uygun kesimli pantolonlar giyermiş.
I always saw turtleneck and my only old Turkish films cropped trousers wore the appropriate period and style of the place.
Kaynak: yesilgazete.org
Şovda, Rihanna'nın 'uçuk' ve 'kural tanımaz' tarzını koleksiyonuna yansıttığı görülürken, asimetrik kesimli ve zıt renkli parçaları sıklıkla kullandığı dikkat çekiyor.
Show, Rihanna's 'pale' and 'rule does not recognize the' collection reflects the style is seen frequently uses asymmetrical cut and contrasting colored pieces is remarkable.
Kaynak: radikal.com.tr
Aston Martin modellerine gönderme yapan yeni ızgara, lazer kesimli farlar, saldırgan ve kaslı bir görünüme bürünen motor kaputu sayesinde Fiesta Ford'un yeni tasarım anlayışını yansıtan ilk model olarak dikkat çekiyor.
Aston Martin models, referring to the new grille, laser-cut headlights, bonnet wrapped in aggressive and muscular look, thanks to Ford's new Fiesta stands out as the first model reflects the design concept.
Kaynak: aksam.com.tr
ilan eden ve anayasası uyarınca iki kesimli bir yapıya sahip olan Kıbrıs Cumhuriyeti 'nde Türkler arasından seçilen kişilerden oluşan kurul.
Kaynak: Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi
ABD Kızılderili ve Alaska yerli çocuklarının saçları bu okullarda standart batı tarzı kısa kesimli ve giyim kuşamı da Batılılar gibidir.
Kaynak: ABD yerli yatılı okulları
2004 Annan Planı halkoylaması, Kıbrıs Adası 'nda yaşayan ve 1963 'den bugüne ayrı olan iki toplumu iki kesimli tek devlet bünyesinde
Kaynak: 2004 Annan Planı halkoylaması
Dış giyim amacıyla kullanımda yaz aylarında erkek ve kadınların giydiği diz üzerinde paçası sona eren kısa kesimli bir tür pantolonu ifade
Kaynak: Şort
Abalar baldır uzunluğunda, bol kesimli, iki parmak yüksekliğinde dik yakalı olup cüppeye benzer, bazısının yakasında kürk bulunurdu.
Kaynak: Aba (giysi)
kurmuş ve Kıbrıslı Türklerin iki toplumlu iki kesimli federasyona dayanan birleşik bir Kıbrıs mücadelesini, şeffaf bir anlayışla sürdürmektedir.
Kaynak: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası
Geleneksel olan yuvarlak kesimli sütunlar yerine kare kesimli sütunlar kullanılmıştır. Kilise içinde birçok resim, tablo, taştan ve
Kaynak: Rende, İtalya
Bu tutucu görünüş iş dünyasının elit görünümü olan erkeklerde düzgün kesimli kısa ve kadınlarda şık düz saç stilleriyle zıtlaşmaktadır.
Kaynak: 1980'ler
Kıbrıs Cumhuriyeti Zürih Antlaşması sonucunda 16 Ağustos 1960 tarihinde kurulmuştu ve anayasası uyarınca iki kesimli bir yapıya sahipti.
Kaynak: Cemaat Meclisi sosyal yardım pulları
İki kesimli olarak kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti 'nde Kıbrıslı Rum fanatikler tarafından 21 Aralık 1963 tarihinden başlayarak Kanlı Noel diye
Kaynak: Kıbrıs Türk Postaları Ayyıldızlı damga
Küçük kafes beşgenli bir dodekahedron (5 12), büyük olan ise bir tetradekahedron (ondört yüzlü), daha doğrusu, altıgen kesimli
Kaynak: Klatrat hidrat
Günümüzde pijamalar uzun paçalı geniş kesimli bir pantolonla uzun kollu bir üstten oluşur. Bu üst eski modellerden farklı olarak bugün
Kaynak: Pijama
Kullanım rahatlığı ve terleme durumlarında sürekli açık alanda çalışmada çalışana kolaylık sağlayan bol kesimli pamuklu dokuma ya da
Kaynak: Don (iç çamaşır)
başkanı olarak Viyana Konferansı'ndai coğrafi bir haritanın da eşlik ettiği Kıbrıs için iki bölgeli iki kesimli federasyon çözümü önerisini sundu.
Kaynak: Tasos Papadopulos
Bütün Andlar bölgesinde tipik olan, derin kesimli vadiler (Kanyon lar) ve dağ zincirlerinde büyük nehirlerle oluşan Kordiller in doğu ve
Kaynak: Peru

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.