Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kesişen ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kesişen anlamı Osm. mütekatı' Fr.concourant
(birleşen) (matematik)

Güncel Türkçe Sözlük

kesişen anlamı
sf. mat. Bir nokta veya çizgi üzerinde birbirini kesip geçen (çizgiler veya yüzeyler): Kesişen doğrular.

Türkçe - İngilizce

kesişen anlamı
sıfat
1) cross
2) concurrent

"kesişen" için örnek kullanımlar

Avrupa arenasında Galatasaray'la ilk kez yolları kesişen Eriksson, buna karşılık Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü kez Schalke maçında düdük çalacak.
Eriksson Galatasaray intersecting paths for the first time in the European arena, in turn, will whistle match of FC Schalke in the Champions League for the third time.
Kaynak: sonyorumhaber.com
Muzaffer İzgü'nün yazdığı, Ruhi Sarı ve Berke Üzrek'in sahnelediği tek perdelik Sınır, iki düşman askerin sınırda kesişen hikayesini anlatıyor.
İzgü'nün Muzaffer wrote, Ruhi Yellow and Berke Üzrek'in staged one-act Borders, tells the story of two enemy soldiers at the border crossing.
Kaynak: kibrispostasi.com
Yarkın Ritim Grubu, "Kervansaray Halkların Müzikleri ve Dansları" ile değişik coğrafyaların aynı yol üzerinde kesişen melodilerini sahneye taşıyacak.
Yarkın Rhythm Group, "Caravanserai Peoples' Music and Dance" on the road intersects with the melodies of the same scene in different geographies to carry.
Kaynak: sabah.com.tr
Konuları ve türleri farklı olsa bile içeriklerindeki 'suç ve ceza' noktasında yolları kesişen 'Sefiller' ve 'Suç Çetesi' bu keyfi hissettiren iki yapım.
Even if the contents of the different types of threads and 'crime and punishment' paths intersect at the 'Les Miserables' and 'crime gang' two making you feel this pleasure.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Gün Doğmadan (orijinal ismi Before Sunrise), şans eseri yolları kesişen iki gencin tutkulu aşkını anlatan bir romantik filmdir.
Kaynak: Gün Doğmadan (film)
Dünya yörüngesiyle kesişen asteroit, Dünya'ya yakın bir asteroit olup yörünge si Dünya 'nınkini kesmektedir. Bilinen sayılı Dünya yolunu
Kaynak: Dünya'yla karşılaşan asteroit
Üniversitesinde, doğru bilgi: özgür açılım sloganı ile hassasiyet ve ilgi alanı birbiriyle kesişen bir grup genç tarafından kurulmuş bir platform.
Kaynak: Özgür Açılım Platformu
Kesen (veya sekant, sekant doğrusu), bir eğri yle iki noktada kesişen doğru. Kesenin eğri içinde kalan parçasına kiriş adı verilir.
Kaynak: Kesen
Solda ki siyah eşkenar üçgen birlik , kararlılık ve Bahamalar halkını temsil etmektedir Siyah üçgene eşit uzunluklarda kesişen üç adet
Kaynak: Bahamalar bayrağı
Çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara'da kesişen ve 2010 yılında İstanbul'da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz
Kaynak: Aşk Tesadüfleri Sever (film)
Bu bina İstanbul da Cağaloğlu yokuşunun sonunda Divan Yolu Caddesi ile kesişen köşededir. 1987 -1988 yılında son mezunlarını vermiş olup
Kaynak: İstanbul Kız Lisesi
Nehir, Güney Afrika 'nın Mpumalanga bölgesinin Amsterdam kentine yakın bir yerde doğar ve Lubumbo Dağları ile kesişen doğu
Kaynak: Maputo Irmağı
Mustafa Kemal Atatürk ile yolları birçok kez kesişen Refet Angın, birinci karşılaşması olan ilk okul yıllarında Atatürk'ün "Büyüyünce ne
Kaynak: Refet Angın
Ağ kuramında düğüm, diğer düğümlerle arasında dallara ayrılan ve kesişen çigiler olan noktalar şeklinde ağ topolojisiyle gösterilir.
Kaynak: Düğüm (bilgisayar ağları)
Çok sayıda karakter ve farklı ama birbiriyle kesişen anlatılar içeren romanda kadınların konumu, evliliğin nitelikleri, idealizm ve
Kaynak: Middlemarch
şekilde konumlandırılan ve birbiriyle kesişen iki adet mızrak ise halkın özgürlüğünü koruyabilmek adına verdiği mücadelesini sembolize etmektedir.
Kaynak: Kenya bayrağı
Romanda, farklı din, çevre ve kültürlerden gelip yolları Boston 'da kesişen bir grup genç insanın dokunaklı öyküsü, yalnızlık, yabancılık,
Kaynak: Araf (roman)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.