Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kevgir ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kevgir anlamı
is. 1. Uzun saplı, yayvan, derin kaplardan yiyecekleri süzerek almaya yarayan delikli kepçe. 2. Haşlanmış yiyeceklerin sıvılarını veya bazı sıvıları süzmek için kullanılan, delikli, genellikle yuvarlak biçimli mutfak kabı, süzgeç.

Türkçe - İngilizce

kevgir anlamı
isim
1) colander
2) sieve
3) skimmer
4) perforated ladle

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kevgir anlamı
< Far. kef-gîr: Süzek, uzun saplı yayvan ve delikli kepçe

kevgir eş anlamlısı

delikli
sf. 1. Deliği veya delikleri olan: "Sokaklarda delikli Mihaliç peynirinden nane suyuna kadar ne görse alıyordu." -R. N. Güntekin. 2. is. Bir tür olta iğnesi. 3. is. hlk. Kevgir. 4. is. anat. Deliklerle kaplı esnek doku şeridi.
süzgeç
is. 1. Sıvıları süzmeye yarayan araç, süzek. 2. Bir akışkandaki yabancı maddeleri süzüp ayıran alet veya aletlerden oluşan düzenek, süzek, filtre. 3. Sulama kovasının ucuna takılan, küçük delikli metal parça.

"kevgir" için örnek kullanımlar

Hemen her evde kullanılan ortak araç gereçlerin bir kısmı şunlardır: Kazan, sini, kepçe, kevgir, tencere, haranı (küçük kazan), tava,
Kaynak: Yeşilbağ, Manavgat
HAZIRLANIŞI ve KULLANILIŞI Su içerisinden alınan Girebolu bir süzgeç veya kevgir üzerinde ezilir. Meyvenin çıkan suyuna kendisi kadar normal
Kaynak: Girebolu
İbrik (Ubruk): Güğüm: Bunlardan başka oklava, tabla, kazan, kevgir yörede kullanılan diğer mutfak araçlarıdır. Coğrafya: Bolu ili Gerede
Kaynak: Yakakaya, Gerede
yamaklar (küçük kazan veya yardımcı kap), debbeler (kavurma kabı), kevgir leğeni, sahan, havan ve kaşık gibi mutfak eşyaları, altın ve
Kaynak: Kars Müzesi
Ayrıca 100 kile arpa, 100 kile susam, 100 kile haşhaş, 100 kevgir pamuk 1100 okka eğrilmiş iplik düşman elinde mahvolmuştur...”
Kaynak: Yeniköy, Bilecik
Kültür: Kaynatılan dolmalar kelgürde (kevgir) sızılır. Hazırlanan soharıç ( sos,karışım) üzerine dökülerek servis yapılır ve afiyetle yenir.
Kaynak: Çamur, Kelkit
İçlik : Gömlek İlenmek : Beddua etmek İlistir : Metal kevgir İnneme : O kadar da İsiyin : Hüseyin adının yöresel söylenişi. Kaliser :
Kaynak: Töngel, Keşap
Erimeye meydan bırakmayacak şekilde pişirilen hingallar kevgir denilen bir aletle kazan içerisinden alınıp tepsi içerisine dökülür.
Kaynak: İbrahimköy, Alaca
dilimlenmiş ve çeşnilendirilmiş olması makbul olduğundan, varlıklıların mutfaklarında havan ve kevgir ler de en çok kullanılan gereçlerden olmuştur.
Kaynak: Orta Çağda Avrupa mutfağı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.