Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kırbaçlama ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kırbaçlama anlamı
is. Kırbaçlamak işi.

"kırbaçlama" için örnek kullanımlar

Ahar Hapishanesindeki görevliler kırbaçlama cezasını uygulamayı kabul etmemişlerdir. Ahar İran'ın Dogu Azerbaycan eyaletindedir.
Kaynak: Abbas Lisani
Kırbaçlama, Centuria, Kohort ya da Lejyonun önünde kırbaçlanma cezası. - basit bir kırbaçlama cezasından çok daha kanlı bir cezalandırma. "
Kaynak: Roma lejyonu
insanları apar topar yakalayıp, yasadışı mahkemelerde yargılayıp kırbaçlama, malına el koyma, zorla askere alma gibi cezalara çarptırıyorlardı.
Kaynak: Charles Lynch
için angarya koşulurken, yönetime istenen miktarda kauçuk teslim etmeyen köylüler kırbaçlama ve rehin alma gibi yöntemlerle cezalandırıldılar.
Kaynak: Kongo Bağımsız Devleti
Yolculukları sırasında, bağnaz dinciler kırbaçlama törenleri düzenler ve Tanrı'nın emirlerini yerine getirmeye kendini memur etmiş umarsız
Kaynak: Yedinci Mühür
Arabistan'ın durumda hırsızlık için el ve ayakların ampütasyon u, "cinsel sapkınlık" ve sarhoşluk gibi hafif suçlarda ise kırbaçlama yı içerir.
Kaynak: Suudi Arabistan'da insan hakları
Kitaplarda bu cezaların fazla olmadığını düşünselerde(kırbaçlama gibi), efendisinden üç kez kaçtığı için sakat bırakılan köle kızlardan
Kaynak: Kajira
Cardwell reformlarıyla para karşılığı rütbe uygulaması sona erdirilirken, kırbaçlama gibi tepki toplayan disiplin cezaları da kaldırılır.
Kaynak: Britanya Ordusu'nda asker alımı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.