Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Ardanuç ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Ardanuç, -ç'u anlamı
öz. is. (a'rdanucu) Artvin iline bağlı ilçelerden biri.

"Ardanuç" için örnek kullanımlar

Ali K'ın cenazesi Artvin'in Ardanuç ilçesinde toprağa verildi.
Ali K's funeral was buried in the town of Artvin Ardanuç.
Kaynak: sabah.com.tr
Bunlar Merkez, Yusufeli, Şavşat ve Ardanuç olacak.
These office, Yusufeli, Savsat and will Ardanuç.
Kaynak: 08haber.com
Artvin'de törenle başlattığımız ve törenle ilk kursun bitişinin ardından ikincisi Ardanuç'ta yapıldı.
After the end of the first course started with a ceremony and ceremony in Artvin Ardanuç the second took place in.
Kaynak: 08haber.com
Daha sonra Kalburlu'dan karşıya ulaşacak bir köprüyol ve Ardanuç, Şavşat yolunu kısaltacak bir viyadük.
Then reach across Kalburlu'dan a köprüyol and Ardanuc, Savsat a viaduct shorten the path.
Kaynak: 08haber.com
Ardanuç, Artvin ilinin bir ilçesi ve bu ilçenin merkez kasabadır. İlçe toprakları 962 km²'lik bir alanı kaplar. İlçe nüfusu 2002
Kaynak: Ardanuç
Yolüstü, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Ardanuç İlçesinin En Güzel Köylerinden Biridir.. .Aşıkları ile meşur bir köydür
Kaynak: Yolüstü, Ardanuç
Aşıklar, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşıklar, Ardanuç
Aşağıırmaklar (bucak merkezi), Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir belde dir. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi
Kaynak: Aşağıırmaklar, Ardanuç
Geçitli, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Geçitli, Ardanuç
Cevizli, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Cevizli, Ardanuç
Bulanık, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Köyün gelenek , görenekleri örf adetlerin yaşatıldığı bir köydür.
Kaynak: Bulanık, Ardanuç
Boyalı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Boyalı, Ardanuç
Bereket, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bereket, Ardanuç
Bağlıca, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bağlıca, Ardanuç
Aydınköy, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aydınköy, Ardanuç
Avcılar, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Avcılar, Ardanuç
Ovacık, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Ovacık köyü küçük bir ova üzerine kurulduğu için ovacık ismini almıştır.
Kaynak: Ovacık, Ardanuç
Konaklı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Konaklı, Ardanuç
Kaşıkçı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kabul gören iddia
Kaynak: Kaşıkçı, Ardanuç
Karlı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karlı, Ardanuç
Gümüşhane, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün ismi olan gümüşhanebağlık ismini coğrafyanın isim üzerindeki
Kaynak: Gümüşhane, Ardanuç
Harmanlı, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Köyün eski adı Haravul Köyü'dür. Şimdiki adı olan Harmanlı Köyü'nün adı köyün
Kaynak: Harmanlı, Ardanuç
İncilli, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Köyün eski adı Anç tır. Köyün çevresini büyük dağlar kaplamaktadır ancak yer
Kaynak: İncilli, Ardanuç
Çakıllar, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Çakıllar Köyünün eski adı olan Norgiyal ismi ile ilgili somut bilgi
Kaynak: Çakıllar, Ardanuç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.