Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Kırkağaç ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Kırkağaç, -ç'ı anlamı
öz. is. (kı'rkağacı) Manisa iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Kırkağaç anlamı
Şırnak ili, Fındık bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Kırkağaç" için örnek kullanımlar

Kırkağaç: Manisa ilinin bir ilçesidir. Şehir 1400'lü yıllarda Türkler tarafından kurulmuş ve zaman içinde Rumlar, Ermeniler ve Yahudilerin
Kaynak: Kırkağaç
Kırkağaç, Şırnak ilinin Güçlükonak ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: bir muhtarlık(Köy) yapılmış ve adı Kırkağaç olarak sonradan verilmiştir.
Kaynak: Kırkağaç, Güçlükonak
Gebeler, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: tarihi hakkında bilgi yoktur. Kültür: gelenek , görenek ve yemek leri
Kaynak: Gelenbe, Kırkağaç
Karakurt, Kırkağaç, Manisa 'ya bağlı bir kasabadır. Nufusu 3.000 civarlarındadır. Tahmini geçmişi 100 yıl civarlarındadır. Ekonomisi tarım
Kaynak: Karakurt, Kırkağaç
Bostancı, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Eskiden Yortan diye anılan köy Bostancı adını almıştır.
Kaynak: Bostancı, Kırkağaç
Işıklar, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köylüler 93 harbinden sonra Bulgaristan'ın Osmanpazarı ilçesinden
Kaynak: Işıklar, Kırkağaç
Bademli, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bademli, Kırkağaç
Kuyucak, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kuyucak, Kırkağaç
Kınık, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının Oğuzların Kınık boyundan geldiği ve köyün bu boya mensup
Kaynak: Kınık, Kırkağaç
Güvendik, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Kültür: Köylüler çok misafir perver ve yardımsevserdirler. Köyde çalışan
Kaynak: Güvendik, Kırkağaç
Dualar, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dualar, Kırkağaç
Demirtaş, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bilgiler
Kaynak: Demirtaş, Kırkağaç
Alacalar, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Alacalar, Kırkağaç
Hamidiye, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün ilk kuruluşu Sultan II. Abdülhamid zamanına (1894)
Kaynak: Hamidiye, Kırkağaç
Halkaavlu, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Halkaavlu, Kırkağaç
Alifakı, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün kurucusu olan Ali isminde bir fakihten yani din bilgininden
Kaynak: Alifakı, Kırkağaç
Musahoca, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı kurucusu olan MUSAKOCA dan geldiği söylenmektedir.
Kaynak: Musahoca, Kırkağaç
Küçükyaya, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Küçükyaya, Kırkağaç
Kocaiskan, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kocaiskan, Kırkağaç
Hamitli, Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hamitli, Kırkağaç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.