Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kimyasal madde ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Kimya Terimleri Sözlüğü

kimyasal madde anlamı İng. chemical substance Alm. Chemische Substanz
Belirli bir homojen bileşimi olan ve mekanik yollarla ayrılamayan maddelerin genel adı. Bütün element ve bileşikler kimyasal madde kabul edilir, çözelti, dispersiyon, alaşım ve kompozit malzemeler karışımdır.

Türkçe - İngilizce

kimyasal madde anlamı
isim
1) chemical warfare

"kimyasal madde" için örnek kullanımlar

Evlerde ise genelde sıklıkla ev hanımlarının karşılaştığı göz kazalarının başında göze temizlik yaparken kimyasal madde sıçraması, yada yemek yaparken kızgın yağ sıçraması.
Accidents in the house at the beginning of the eye is usually faced by housewives often afford to splash chemicals when cleaning, or splashes of hot oil while cooking.
Kaynak: haberciniz.biz
Sigaranın içindeki nikotin ve diğer 140 adet kimyasal madde damarlarda daralmaya ve dolayısıyla ameliyat yerinde kanlanmanın azalması yolu ile yara iyileşmesinin yavaşlamasına neden olmaktadır.
140 pieces of nicotine and other chemicals in cigarettes contraction of blood vessels and thus cause a slowing of wound healing in surgical site through the blood supply is reduced.
Kaynak: cnnturk.com
İmalat sanayiinde faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerde kimyasal madde ve ürünleri imalatı birinci sırada yer alırken, bunu gıda ürünleri, içecek ve tütün imalatı ve tekstil ürünleri imalatı izledi.
Companies with foreign capital in the manufacturing sector Manufacture of chemicals and chemical products while in first place, you Food products, beverages and tobacco, followed by manufacturing and textile products.
Kaynak: haberx.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.