Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

klan ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Budunbilim Terimleri Sözlüğü

klan anlamı İng. clan Alm. Klan Fr. clan
Ortak bir atadan geldiklerine inanan, kendi aralarında evlenmeyen, hem ana, hem de baba çizgisine göre düzenlenmiş, birbirleriyle akraba, birden çok büyük ailenin bir araya gelmesi sonucu oluşan toplumsal birlik.

Güncel Türkçe Sözlük

klan anlamı
is. (l ince okunur) top. b. Boy (II): "Belli bir klandan olan, o klanın geleneklerine göre davranmaktan başka türlüsünü düşünemezdi." -M. C. Anday.

Türkçe - İngilizce

klan anlamı
isim
1) clan
sıfat
1) clannish

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

klan anlamı Fr.clan
En basit en ilkel toplum tipi: § "Totem, sopun (semiye, klan) ya da onun yerine gecen oymağın ya da ilin toplumsal bilincinin simgesiydi." -Ziya Gökalp, Türk Uygarlığı Tarihi, 154.

"klan" için örnek kullanımlar

Totem, bazı ilkel klan ve kabile lerden, onların atası sayılan hayvan veya bitki ye verilen isimdir. Bu totemleri kutsal sayan din i/
Kaynak: Totemizm
Antik Roma 'da gens (çoğul gentes) klan , kast , ya da ortak bir atadan geldiklerine inanılan ve aynı adı (nomen ) paylaşan bir aile
Kaynak: Gens
Avustralya Yerlileri pek çok klan ve dil grubuna ayrıldıklarından bir bütün olarak Aborjin mitolojisinden söz etmek imkânsızdır.
Kaynak: Aborjin mitolojisi
Yūki , Japonya'da bir klan adı. Yukiler , Kaliforniya'da bir Kıızlderili kabilesi. Yukice , Kaliforniya'da bir Kıızlderili dili.
Kaynak: Yuki (anlam ayrımı)
Kelime anlamı ile Fransızca ve İskoçça dan gelmektedir, İskoç klan larının kullandıkları kilt desenlerinden tüm dünyaya yayılmıştır.
Kaynak: Ekose
Hiçbir program yükleme ve indirme gerektirmezFakat isterseniz Bu oyunda diğer oyunların aksine klan kurma veya klana girme gibi
Kaynak: DragonFable
Orda (Moğolca ve eski Türk dilleri nde ordo) göçebe toplumlarda klan karşılığı kullanılan bir terimdir. Bu terim Türkçe'de ordu
Kaynak: Orda
Diğer oyunların aksine Lingorya'da klan kuramıyorsunuz. Ancak var olan klanlara katılabiliyorsunuz. Klan sahibi olmak isteyenler ancak
Kaynak: Lingorya
Ördek Hanedanlığı'nın Tarihi (Storia e gloria della dinastia dei paperi) adlı İtalyan Disney çizgi dünyası hikayesine göre ise klan MÖ 1.
Kaynak: McDuck Klanı
O'Neill'in İngiltere kralına boyun eğmesi ve bir İngiliz unvanı alması klan üyeleri ve yandaşları arasında hoşnutsuzlukla karşılandı.
Kaynak: Conn O'Neill, Tyrone 1. Kontu
Böylece bu iki klan, Kyoto 'daki en savasçı iki klan haline gelmiştir. 20 Mart 1181 tarihinde ölmüştür. Kategori:1118 doğumlular Kategori:
Kaynak: Taira no Kiyomori

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.