Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

knidliler ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

knidliler anlamı İng. cnidarian Lat.Cnidaria Alm. Nesseltiere Fr. cnidaires knide: deniz ısırganı
Çok hücrelilerden (Metazoa), sölenterler (Coelenterata) alt bölümünden, birçok türleri birbirinden tüm olarak değişik, polip ve medüzleri içine alan, etçil, dokunaçları ve ağız sapları üzerinde bulunan ve knidosist denen özel hücrelerden fırlatılan yakıcı ipliklerle avlarını uyuşturan ve daha sonra yutan türleri içine alan bir filum. Hidralar (Hydrozoa), gerçek medüzler (Scyphozoa) ve mercanlar (Anthozoa) olmak üzere üç sınıfi vardır.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

knidliler anlamı Lat.Cnidaira Fr. cnidiaires
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

knidliler anlamı Lat.Cnidaria
Sölenterler (Coelenterata) alt bölümünden, birçok türleri birbirinden çok farklı değişiklik gösteren, polip ve medüzleri içine alan, karnivor, dokunaçları ve ağız sapları üzerinde bulunan ve knidosist denen özel hücrelerden fırlatılan yakıcı ipliklerle avlarını uyuşturan ve daha sonra yutan türleri içine alan bir şube, yakıcı kamçılılar, haşlamlılar, ısırgan hayvancıkları.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

knidliler anlamı İng. cnidarian Alm. Nesseltiere Fr. cnidaires knide,
(Cnidaria), (Yun. knide = deniz ısırganı) Çokgözeli hayvanlardan sölentereler (Coelenterata) alt-bölümünün (bakınız») bir filumu. Birçok türleri birbirinden tüm olarak değişik, polip ve medüz denen tipleri kapsar. Etçildirler. Dokunaçları ve ağız sapı üzerinde bulunan ve knidosist denen özel gözelerden fırlatılan yakıcı ipliklerle avlarını uyuşturur ve yutarlar. Hidralar (Hydrozoa), gerçekmedüzler (Scyphozoa) ve mercanlar (Anthozoa) olmak üzere 3 sınıfı. vardır (bakınız»).

"knidliler" için örnek kullanımlar

yapısına sahiptir. Taraklılar ve knidliler (örn, anemones, hydras, corals ve denizanalarındaki ) sinir sisteminde farklı bir sinir ağı vardır.
Kaynak: Sinir sistemi
İlk canlı yaşam |! : 580 Mö | Hayvan hareketi Knidliler ile başladı. Bütün knidliler çevresel sinir ve kas sistemine sahiplerdi çünkü
Kaynak: İnsan evrimi zaman çizelgesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.