Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

koça ne demek?

 - 1 sözlük, 2 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

koça anlamı
Siğil.

-Samsun

koça anlamı
Küçük basamak.

Güneyce -Rize

"koça" için örnek kullanımlar

18 saniye kala aldığım molayı sayı farkı ihtiyacımız olduğu için aldım asla Beşiktaş'a veya koça bir saygısızlık yapmak istemedik.
18 seconds before the time out that I never did get to that we need to Besiktas difference in the number or the coach did not want to disrespect.
Kaynak: 365gunspor.com
Olay Dizisi: Hooktopus, koça bunun futbol olmadığını söyler. Sonra Koç Salmons, Milo ile gurur duyar. Sonra onu "sucu çocuk" yapar.
Kaynak: Sucu Çocuk (Balık Oltası)
6 Güç ve öfkeyle, kanalın yanında durduğunu gördüğüm ikiboynuzlu koça doğru koştu. 7 Öfkeyle saldırdığını, koça vurup boynuzlarını kırdığını
Kaynak: Armilus
6 Güç ve öfkeyle, kanalın yanında durduğunu gördüğüm iki boynuzlu koça doğru koştu. 7 Öfkeyle saldırdığını, koça vurup boynuzlarını
Kaynak: Armageddon
simgesidir. Karaçay-Malkar Türklerinde de "koç, koç başı ve dağ keçisi" tamgas ı çokça kullanıldığını görülür. Kazakistan 'da koça "koçkar" derler.
Kaynak: Koçnğar başı
köyün çevresinde yer alan köyler;doğuda kopal(gopala),güneyde sıgıra,batıda erenler(çoreşi),kuzeyde göksü(koça) köyleri vardır.
Kaynak: Değirmenkaya, Karayazı
Altın Post; Altın bir koça, erkek kardeşiyle binen Helle boğazda koçtan düşer ve boğulur. Bu yüzden Çanakkale Boğazının isimlerinden
Kaynak: Çanakkale Boğazı
beraber otlatılan koçlar sonbaharda özel bir şenlik havası içerisinde süslenerek boynuzlarına elma takılarak ve en küçük çocuklar koça bindirilir.
Kaynak: Yemlik, Köprüköy

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.