Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kolajen ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kolajen anlamı Fr. collagène
(zooloji)

Kimya Terimleri Sözlüğü

kolajen anlamı İng. collagen Alm. Kollagen Fr. collagéne
Glisin tipinde bir protein, hücre ve kemiklerde bulunan, %50-75 C, %6,47 H ve %17,86 N bileşiminde; kaynayan suda jelatin oluşturan organik bir yapı.

"kolajen" için örnek kullanımlar

Bu, ileri glikasyon bitmiş ürünlerini artırır, ardından kolajen ve cildin şeklini korumasını sağlayan elastin onarımını engeller.
This increases advanced glycation finished products, and then repair the collagen and elastin in the skin providing protection for the shape of obstacles.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Ciltte yaşla birlikte eksilen kolajen elastin protein ve vitamin üretimini arttırarak cildin kendini onarıp yeniden inşa etmesine imkan sağlıyor.
Diminishing with age, collagen production in the skin by increasing the skin's elastin, proteins and vitamins provides opportunities for self-repair and rebuild.
Kaynak: saglik.milliyet.com.tr
Kollajen (bazen kolajen veya kollojen olarak da anılır) hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik , kıkırdak , lif ve eklem leri
Kaynak: Kollajen
Tip I kolajen fibriller, glikozaminoglikanlar ve hidroksiapatit kristalleri şeklindeki kalsiyum tuzlarından meydana gelir.
Kaynak: Dentin
tip kolajen den (kolajen, bağ dokuların yapı taşı olup, organları yapı bakımından ayakta tutan büyük moleküllerdir), laminin adlı
Kaynak: Böbrek
Lifler: Kıkırdak kolajen ve elastik lifler içerir. Hiyalin kıkırdakta, Tip II kolajen kuru ağırlığın yaklaşık %40'nı oluşturur.
Kaynak: Kıkırdak doku

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.