Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kombinezon ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kombinezon anlamı
is. 1. Bir işi başarıya ulaştırmak için alınan önlemler, düzenleme. 2. Kadınların giydikleri kısa ve kolsuz iç çamaşırı: "Meçhul kadın, piyanoya doğru hayretle bakarak ellerini kombinezonun omuz başlarına götürür." -N. F. Kısakürek.

Türkçe - İngilizce

kombinezon anlamı
isim
1) petticoat
2) chemise
3) shift
4) shimmy

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kombinezon anlamı Fr.combinaison
1. Bir işi başarıya ulaştırmak için alınan önlemler, düzenleme: § "... yalnız deruni kombinezonların mecazi ve sembolleşmiş ifadesi değildir." -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 65. § "O kombinezonu tasarlarsın, ondan bu kombinezona geçersin." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar III, 115. § "Enstitünün lağvı ile bir yığın kombinezon ortadan kaybolmuş bir yığın dostluk âdeta uçmuştu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 367. § "Biliyorsunuz ki, idare hayatında kombinezonsuz iş görmek mümkün değil." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 59. § "Halkı merkezden istismar etmenin kombinezonlarında rol oynamak..." -Necip Fazıl Kısakürek, İhtilal, 104. § "Yoksa konağın üstüne oturmak için yeni bir kombinezon mu buldunuz?" -Necip Fazıl Kısakürek, Ahşap Konak, 254. § "Hem benim anladığım bu kombinezon, Kâtip Rıza'nın kuracağı kombinezon değildir." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 9. 2. Kadınların giydikleri kısa ve kolsuz iç çamaşırı: § "Kombinezonumun düğmesini kopardınız." -Peyami Safa, Canan, 80. § "Baktı Aysel, üstünde kurbağa yeşili bir kombinezonla." -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 194. § "Pembe ve çok kısa bir kombinezon, siyah ipekli çoraplar." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 59. § "Kirli kombinezonunun altında titreyen, yaşlıca yüzünün boyaları birbirine karışmış bir kadının kucağından zorla ayrıldı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 242. § "Kirli bir kombinezonla kaldı." -Reşat Nuri Güntekin, Damga, 114.

kombinezon eş anlamlısı

düzenleme
is. 1. Düzenlemek işi, tertip, organizasyon. 2. Belirli kurallara göre bir araya getirilmiş olan nesne, aranjman. 3. Düzene koyma, kodifikasyon. 4. huk. Yayımlanan mevzuatın derlenip toplanması ve mevzuatta yapılan değişikliklerin ilgili ana mevzuata işlenmesi, kodifikasyon. 5. müz. Belirli sesler, çalgılar veya topluluklar için yazılmış bir eserin, başka sesler, çalgılar veya topluluklar tarafından söylenip çalınabilmesi için o eserde yapılan değişiklik, aranjman.

"kombinezon" için örnek kullanımlar

Eldeki kağıtların belirli kurallara göre açılmasına ve önceden belirlenmiş bir kombinezon oluşturacak biçimde dizilmesine dayanır.
Kaynak: Pasiyans
(Filmin özgün isminde geçen petticoat kelimesi İngilizce'de "kadınların iç etekliği, kombinezon" anlamına gelmektedir)" "Donanmanın
Kaynak: Donanmanın Melekleri
Alekhine'ın oyunu çok karışık idi ve o daima kombinezon lar arardı. Onun hücum oyunu ve kombinezonları artık satranç tarihinin bir
Kaynak: Aleksandr Alekhine
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.