Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

komedi ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

komedi anlamı Fr. Comédie
İnsanların ve olayların gülünç taraflarını ortaya koyan sahne eseri. (bakınız» Acıklı k. Baletli k. Büyükler k. Çoban k. Eski klâsik k. Lirik k. Orta klâsik k. Parçalı k. Sınıf k. Son klâsik k. Tarih k. Töre k.) (KOMEDİLİ, Comique).

Güncel Türkçe Sözlük

komedi anlamı
is. 1. tiy. Güldürü. 2. Gülmeye neden olan olay veya olaylar. 3. mec. Yalan ve yapmacık söz veya davranış.

Türkçe - İngilizce

komedi anlamı
isim
1) comedy
2) comic
sıfat
1) comic

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

komedi anlamı Fr.comédie
1. Güldürü: § "Dante'nin İlahî Komedisi'nin, Kuran'dan ilham aldığını meydana çıkardı." -Peyami Safa, Din, İnkılap, İrtica, 42. § "... avdan sonra vereceğim ziyafette bize küçük bir komedi oynarlar." -Reşat Nuri Güntekin, Tanrı Dağı Ziyafeti, 114. § "Baskı dönemlerinin yalnız ciddi, trajik yanları anlatılır. Oysa, dramlardan öte komediler de…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 169. § "… komediler oynanmıştır." -Ahmet Rasim, Tarih ve Muharrir, 109. § "Daha çok Moliére'in komedileriyle, Racine'in trajedileri ve La Fontaine'in, fablleri, ortak çizgiler buluyoruz." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 58. 2. mec. Yalan ve yapmacık söz veya davranış: § "Yoksa birbirlerini daha evvelden tanıyorlardı da bize komedi mi oynuyorlardı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 96. 3. mec. Gülmeye sebep olan olay veya olaylar: § "Biri için trajik olanın öbürü için komedi olabileceğini bir kez daha ayrımsadı." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 283. § "... benim bütün ailemin başında maceralar, facialar, komediler ve neler!..." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 153.

komedi eş anlamlısı

güldürü
is. 1. Güldürme özelliği olan şey. 2. tiy. İlkel, yalın güldürme ögelerinden yararlanan, bazen inanırlığın sınırını aşan, güldürmeyi amaç edinen sahne eseri, komedi, fars.

"komedi" için örnek kullanımlar

Hakan Çankaya komedi show ve Nurullah'tan Harlem Shake Yarı Final.
Hakan Cankaya comedy show and Nurullah'tan Harlem Shake Semi-Final.
Kaynak: minute15.com
Aksiyon, komedi, dram türlerini seven kişilerin izlemesi gereken bir filmdir.
Action, comedy, drama types, to be followed by a film-loving people.
Kaynak: habercity.net
Melodram ve dram çekmek isterken zaman zaman komedi çekmişler.
Melodrama, comedy and drama pulled from time to time while trying to attract.
Kaynak: habergazete.com
Öyle ki son zamanlarda Türk sinemasında komedi filmi yoktu.
So much so that recently the Turkish cinema comedy did not.
Kaynak: habercity.net
Komedi veya güldürü nün klasik (komedi tiyatro su) ve popüler (güldürme amaçlı espri) olmak üzere izlediği yolları vardır.
Kaynak: Komedi
Komedi-drama, tiyatro, film ya da televizyon programlarında mizah ile ciddi konuları birleştiren bir türdür. Tarihi: komedi ve trajedi
Kaynak: Komedi-drama
Romantik komedi filmi, gerçek aşk gibi romantik ideallerin merkezi açık yüreklilikle, mizahi bir komplo şeklinde filmlerde belirterek çoğu
Kaynak: Romantik komedi filmi
Kara mizah, veya kara komedi, komedi ve hiciv 'in alt türlerinden biridir. Genellikle ciddiyetle anılan cinayet , ölüm , hastalık , savaş
Kaynak: Kara mizah
Slapstick özellikle iki dünya savaşı arasında yaygınlaşan ve ortak özellikler taşıyan Amerikan komedi filmlerine verilen isimdir.
Kaynak: Slapstick

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.