Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

koşul ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

koşul anlamı İng. condition Osm. şart Lat.conditio Alm. Bedingung Fr. condition
1-Bir başka şeyin kendisine bağlı olduğu, bir başka şeyi olanaklı kılan şey. 2- Belli bir nedensel bağlantıda etkinin ortaya çıkmasını sağlayan etken. (Aynı nedenler ayrı koşullar Altında aynı etkileri yaparlar.) // Nedenden ayrımı şudur: Neden etkiyi yaratan şeydir, koşulsa etkinin ortaya çıkışının nedeni değildir, etkiyi yaratmaz, ama nedenin etkiyi yaratmasını sağlar.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

koşul anlamı İng. condition Osm. şart Lat.condicio Alm. bedingung Fr. condition
Gerekli koşul ya da yeterli koşul.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

koşul anlamı
şart (karş. gerek).

BSTS / Toplumbilim Terimleri

koşul anlamı İng. condition Osm. şart Fr. condition
Bir nesne ya da olayın içinde oluştuğu, bu oluşumu etkileyen (örneğin kolaylaştıran, güçleştiren, özelliklerini değiştiren) çevresel durum ve öğeler.

Güncel Türkçe Sözlük

koşul anlamı
is. 1. Şart. 2. Bir antlaşmada belirlenen hükümlerden her biri. 3. Bir şeyin kendi özelliğini kazanması için bulunması gereken durum, gerekli olan özellik: "Türk Eli'nin uluları bu koşullar Altında yeni toprakların, yeni vatanların gereğini duyar olmuştu." -N. Araz.

Türkçe - İngilizce

koşul anlamı
isim
1) condition
2) requirement
3) provision
4) circumstance
5) term
6) stipulation
7) proviso
8) state
9) string

koşul eş anlamlısı

şart
(I) is. Olması başka durumların gerçekleşmesini gerektiren şey, koşul: "İster istemez bu şartlara boyun eğecekti." -F. R. Atay.
şart
(II) is. Temel kural belgesi: Paris Şartı.

"koşul" için örnek kullanımlar

Bir takım veya oyuncular her maçta iyi oynayacak diye bir koşul yok.
A team or players do not have a condition that will play well in every match.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Paramı ödememek için her zaman yeni bir koşul öne sürüyorlar.
Argue that every time a new condition to avoid paying money.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Reklamın ön koşul olduğu bu tip organizasyonlar için seçimler daha dikkatli yapılmalı.
Is a prerequisite for organizations of this type of advertising should be more careful choices.
Kaynak: ankarahaber.com
Esas tehlike besinlere bulaştıktan sonra uygun koşul ve sürelerde üreyerek hastalık yapan patojen bakterilerdir.
The main danger foods after infection pathogenic bacteria that cause disease in accordance with the terms and multiply times.
Kaynak: kadin.haber3.com
sorumluluğun temel unsurları olan kusur ve hukuka aykırılığın bir koşul olmaktan çıktığı sorumluluk türünü ifade eden bir hukuk terimidir.
Kaynak: Kusursuz sorumluluk
İse eklemi:İki basit önermenin "ise eklemi" ile bağlanmasıyla oluşan ekleme koşul önermesi denir. Koşul önermesinde ön bileşen doğru,
Kaynak: Sembolik mantık
bireylerin yetişebilmesi için, Türk dilinin, Türk tarihinin ve Türk kültürünün derinliğine araştırılmasının en başta gelen koşul olduğuna inanıyordu.
Kaynak: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
Bu koşul normal gerçel türevlilikten daha güçlüdür. Daha derin anlamda, holomorf fonksiyon sonsuz kere türevlenebilir ve Taylor serisi
Kaynak: Holomorf fonksiyon
Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından zor koşul ve şartlar altında sorumluluk ve görevini başarıyla
Kaynak: Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası
Bir koşul sine qua non koşul ise o zaman ancak ve ancak kalıbıyla cümle kurulabilir. için bir sine qua non koşul olduğundan şöyle söylenebilir.
Kaynak: Sine qua non
Blitzkrieg doktrinin başarılı olabilmesi için dört önemli koşul vardı: iyi arazi, iyi hava desteği, iyi lojistik ve iyi eşgüdüm.
Kaynak: Yıldırım savaşı
(pasifisizm ); kendini ve başkalarını savunmak dahil, her türlü koşul altında şiddete karşı olmaya dek uzanan, geniş bir düşünce yelpazesini kapsar.
Kaynak: Pasifizm
Bir filmin veya görselin eğlenceli yapım olabilmesi için ön koşul yapımın bireyler tarafından eğlendirici olarak görülebilmesidir.
Kaynak: Eğlence
Lyotard, postmodernliği endüstri sonrası toplumun içinde bulunduğumuz şu anki evresine karşılık gelen bir durum ya da koşul olarak
Kaynak: Jean-François Lyotard
Tahvillerin türleri, nasıl ihraç edileceği, halka arzedilen tahvillerde arz koşulları ile, borsalara kotasyon koşul ve yöntemleri,
Kaynak: Tahvil
Yapıcı güvensizlik oyu” denen bu koşul başbakanın ve hükümetin düşme olasılığını çok azaltır. Kabine ne Federal Meclis'in güvensizlik
Kaynak: Almanya Şansölyesi
Bu sistemde nasılınıbil (know-how ) ve marka nın imtiyaz hakkı sahibi, belirli süre, koşul ve sınırları kapsayan anlaşmayla bağımsız
Kaynak: Franchising
En çok karşılaşılan temsil aşağıda gösterilmiştir: mevcut durum (B)'de iken koşul (Y) gerçekleştiğinde sonraki durum (C) ortaya çıkar.
Kaynak: Sonlu durum makinası
gerekli onay alındıktan sonra gerçekleştirilmekte, kendilerine ya da çevreye zarar verme potansiyeli taşıyan vakalarda ise bu koşul aranmamaktadır.
Kaynak: Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi
Birçok ülke ön koşul olarak Cenevre Protokolü'nde taraf olduklarında, kullanmama yükümlülüğünün sadece sözleşmeye taraf olan diğer ülkeler
Kaynak: Cenevre Protokolü
Vitruvius'a göre mimarlıkta üç klasik koşul gerçekleşmelidir. Bu kavramlar; kullanışlılık (Latince : utilitas), güzellik (Latince:
Kaynak: Fonksiyonalizm (mimarlık)
Bu arada bir polinom için çoklu köklerin varlığı veya yokluğu için gereken koşul da diskriminant'in varlığı ve yokluğu ile
Kaynak: Diskriminant

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.