Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kot ne demek?

 - 5 sözlük, 9 sonuç.

BSTS / Fiziksel Kimya Terimleri Sözlüğü

kot anlamı İng. code Alm. Kennziffer, Schlüssel Fr.code Jap. kôdo
Bir sınıflandırma işlemi için kullanılan simge.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kot anlamı
bakınız» yükselti.

Güncel Türkçe Sözlük

kot anlamı
(I) is. 1. Giysi yapılan bir tür mavi, kaba pamuklu kumaş, blucin. 2. sf. Bu kumaştan yapılan (giysi): Kot pantolon.
kot anlamı
(II) is. mim. Temel ile zemin arasındaki yükseklik.
kot anlamı
(III) is. hlk. Yörelere göre değişen ölçüde tahıl alabilen, tahtadan yapılmış bir ölçek.

Türkçe - İngilizce

kot anlamı
isim
1) jeans
2) denim
3) jean

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kot anlamı
Altı-sekiz kilo tahıl alan tahtadan yapılmış bir ölçek.

-Amasya
-Trabzon ve ilçeleri
Güneyce, -Rize
*Ahıska -Kars
*Ahlat -Bitlis
-Kayseri

kot anlamı
Çukur

Elâzığ ve yöresi

kot anlamı
Kıç, göt

Zonguldak Bartın Karabük

"kot" için örnek kullanımlar

Köprülerle ulaşılabilen, Boğaz manzaralı Konser Adası'na, demiryolundaki kot farkından yararlanılarak, 500 araçlık yeraltı otoparkı hizmet sunacak.
Which can be hyperlinked, Concert island overlooking the Bosphorus, the difference in elevation using railway, underground parking for 500 cars to serve.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kotlarla sarılan evler sıcacık olacakODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle, ABD Enerji Bakanlığı'nca düzenlenen yarışmaya katılacak.
Kotlarla wrapped in warm houses olacakODTÜ'lü students, denim fabric insulation material designed by using the smart house, the United States will participate in the competition organized by the Ministry of Energy.
Kaynak: netgazete.com
ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle ABD Enerji Bakanlığı'ncaenerji verimli binaların üretilmesi amacıyla düzenlenenyarışmaya katılacak.
METU students, denim fabric designed by using the smart house as insulation material for the production of U.S. Energy efficient buildings Bakanlığı'ncaenerji düzenlenenyarışmaya attend.
Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr
25 yaşındaki manken yeni satın aldığı baskılı kot pantolunu giyip üstsüz şekilde ayna karşısına geçti ve çektiği kareyi Twitter'da paylaştı.Rosie Huntington Whiteley, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.
25-year-old topless model wearing trouser jeans printed recently acquired the square in front of the mirror passed, and pulled on Twitter paylaştı.Rosie Huntington Whiteley, remarkable natural beauty.
Kaynak: medyafaresi.com
Amerikalıların kullandıkları deri çizmeler, büyük tokalı kemerler, kot pantolonlar, şapkalar, balon etekli elbiseler, uzun çuha paltolar,
Kaynak: Western
Günlük ortalama 30 bin yolcuyla, iki istasyon arasında 400 sefer yapar Tamamı yer altında olan ve aralarında kot farkı bulunan iki merkezi
Kaynak: F1 hattı (İstanbul)
1970'ler de ise özgürlüğün simgesi haline gelen kot pantolon ile etek, kadınlar için bir kıyafet zorunluluğundan çıkıp moda sı olan bir
Kaynak: Etek
Bir işçinin kot taşlama işinde altı ay çalışması bu hastalığa yakalanması için yeterli bir süre olup nefes darlığı , yorgunluk gibi
Kaynak: Silikozis
Johnny Bravo siyah güneş gözlüğü ve tişört, mavi kot, bir pompadour saç stili ve Elvis Presley 'ye benzer kişisel ses tonlu, kaslı sarışın
Kaynak: Johnny Bravo
Savaşı 'nda ise devriye görevlerinde Tiger Stripe(kaplan çizgili) üniformaları sık sık mavi kot pantolon ve spor ayakkabılarla giymişlerdir.
Kaynak: Navy SEALs
Dönüşlerin sayısı, parkur-kot farkının %11-%15'i kadarıdır. Bu disiplin, Oslo , Norveç 'te düzenenlenen 1952 Kış Olimpiyatları 'nda ilk kez
Kaynak: Büyük slalom disiplini
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.