Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Körücek ne demek?

 - 1 sözlük, 2 sonuç.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Körücek anlamı
Çorum ili, Mecitözü ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Körücek anlamı
Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Körücek" için örnek kullanımlar

Körücek, Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Körücek, Elbistan
Aşağı Körücek, Çorum ilinin Mecitözü ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının bir kör imamdan geldiği sanılmaktadır.
Kaynak: Aşağı Körücek, Mecitözü
Yukarı Körücek, Çorum ilinin Mecitözü ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe ! : colspan 2 | Köyün adı köyün dedelerinden geliyor.
Kaynak: Yukarı Körücek, Mecitözü
Tarihçe: Bir kısmı, Körücek Köyü'ne yerleşmişlerdir. Bir kısmı da, Boğazköy de ki Aslan Emin Beyin himayesine sığınarak yurt istemişlerdir.
Kaynak: Gökçam, Sungurlu
Basak'tan ,köyün adını taşıyan bir sülalenin Çorum Mecitözü-körücek köyüne göçtüğü belirlenmiştir. Körücek te günümüzde de Basak adıyla
Kaynak: Basak, Hekimhan
1958 yılında Kahramanmaraş 'ın Elbistan ilçesine bağlı Alevi bir yerleşim yeri olan Körücek köyünde doğmuş, ilk okul ve orta okulu
Kaynak: Aziz Tunç
Köyün; kuzeyinde Büyüktatlı , güneyinde Büget , batısında Tanır , doğusunda ise Körücek ve Elmalı yer alır. Köyün deniz seviyesinden
Kaynak: Kaşanlı, Afşin
Köyü, doğusunda Fakıoğlu ve Uncular Köyü, güneyinde Kalaycık Köyü mezrası olan Tekepınarı, Güney batısında ise Körücek Köyü bulunmaktadır.
Kaynak: Elmalı, Elbistan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.