Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Köyceğiz ne demek?

 - 2 sözlük, 7 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Köyceğiz anlamı
öz. is. (kö'yceğiz) Muğla iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Köyceğiz anlamı
Amasya ili, Doğantepe bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Köyceğiz anlamı
Erzurum ili, Karayazı ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Köyceğiz anlamı
Karabük ili, Eskipazar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Köyceğiz anlamı
Muğla ili, Köyceğiz ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Köyceğiz anlamı
Şırnak ili, Oyalı bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Köyceğiz anlamı
Trabzon ili, Hayrat ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Köyceğiz" için örnek kullanımlar

Köyceğiz, Muğla ilinin 12 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir. Tarihçe: Köyceğiz'in tarihi M.Ö. 3400 yıllarına kadar
Kaynak: Köyceğiz
Köyceğiz, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Köy ilçe merkezi Köyceğiz ile aynı ismi taşımaktadır. Tarihçe : Kültür
Kaynak: Köyceğiz, Köyceğiz
Köyceğiz, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği bilinmemektedir. Fakat köyü 1800'lü
Kaynak: Köyceğiz, Amasya
Köyceğiz, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün eski ismi göcügez'dir . Bu isim mısır tarlası anlamına
Kaynak: Köyceğiz, Eskipazar
Köyceğiz, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Köyceğiz, Hayrat
Köyceğiz, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Köyceğiz, Karayazı
Köyceğiz, Şırnak ilinin İdil ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı Dupiç'tir,kürtçe olup iki parçacık anlamına gelmektedir.
Kaynak: Köyceğiz, İdil
Köyceğiz Gölü, Muğla 'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan bir göldür. 52 km²'lik tatlı su gölüdür. Derinliği 20-60 metre arasında değişir.
Kaynak: Köyceğiz Gölü
Köyceğiz 'e bağlı 400 nüfuslu sahil köy ü. Aynı adı taşıyan bir de koyu bulunur. kontak kapatılan koy olarak da bilinir. Tamamı kumsal
Kaynak: Ekincik, Köyceğiz
Menteşe, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir beldedir. Tarihçe : Kültür: Beldenin gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Toparlar, Köyceğiz
Çandır, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Çandır, Köyceğiz
Yeşilköy, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Yeşilköy, Köyceğiz
Sultaniye, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Sultaniye, Köyceğiz
Sazak, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Sazak, Köyceğiz
Yayla, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Eski adı "Ağla" olan köy, bu adı bir efsaneden almıştır. Daha sonra adı
Kaynak: Yayla, Köyceğiz
Balcılar, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesi 'ne bağlı bir köy dür. İklim: Köyün iklimi, Akdeniz iklim i etki alanı içerisindedir. Ekonomi
Kaynak: Balcılar, Köyceğiz
Zeytinalanı, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Zeytinalanı, Köyceğiz
Akköprü, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe . : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Akköprü, Köyceğiz
Çayhisar, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe: Köy, 1923 tarihinde kurulmuştur. Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri
Kaynak: Çayhisar, Köyceğiz
Sazak, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe : Kültür: Köyün gelenekleri ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yok.
Kaynak: Zaferler, Köyceğiz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.