Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

armatür ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

armatür anlamı Osm. hafiza Fr.armature
(fizik)

Güncel Türkçe Sözlük

armatür anlamı
is. 1. Bir aletin ana bölümünü oluşturan kısım. 2. fiz. Bir mıknatısın iki kutbu arasında kuvvet akımını toplu bir duruma getirmek için bu kutuplar arasına yerleştirilen demir parçası. 3. fiz. Bir kondansatördeki iki iletken yüzeyden her biri.

Türkçe - İngilizce

armatür anlamı
isim
1) armature

"armatür" için örnek kullanımlar

Banyo dolabı özel tasarım. Armatür, vitrifiye, duş teknesi ve duşakabin önemli markaların ürünlerinden oluşuyor.
Bathroom cabinet design. Fixture, sanitaryware, shower tray and shower products, consists of major brands.
Kaynak: haber.stargazete.com
Efe Boz'un başına gelen bu talihsiz olay Türkiye'nin en eski evye ve armatür üreticilerinden Elmor A.Ş.'yi harekete geçirdi.
This unfortunate incident that happened to Boz Efe Turkey's oldest manufacturers of kitchen sinks and faucets Elmor click mobilized.
Kaynak: sabah.com.tr
Bu süreç kapsamında konsept tasarımı, detaylı uygulama projesi, ihale ve proje danışmanlığı, saha montaj kontrolörlüğü ve özel üretim armatür tasarımlarıyla projelere değer katıyor.
Part of this process, concept design, detailed implementation project, procurement and project consulting, site installation supervision and special production adds value to projects luminaire designs.
Kaynak: haberler.com
Türkiye'de ithal armatür pazarının lider firmalarından biri olan GROHE'nin mükemmel tasarıma sahip, yenilikçi ürün yelpazesi kullanıcılara farklı seçeneklerde çevre dostu ürünler sunuyor.
GROHE fittings imported from Turkey, which is one of the leading companies in the market with excellent design and innovative range of environmentally-friendly products offer different options to users.
Kaynak: haberler.com
Dünyaca ünlü Avusturya kökenli armatür ve makina elemanları marka sıdır. Doğrudan markanın ismiyle anılan ürünleri bulunmaktadır.
Kaynak: Klinger
Manyetoda süreli mıknatıstan oluşan bir rotor ile iki sargılı bir armatür , kamlı bir devre açıcı ve bir sığaç bulunur. Kategori:
Kaynak: Manyeto
Ana bileşenleri: stator , rotor , sargılar (alan sargıları ve armatür sargıları ) ve komütatör olarak sayılabilir. DA motoru beş tipte
Kaynak: Elektrik makinesi
Birden fazla musluk başı içeren musluk çeşitlerine batarya ya da armatür denir. Türkiye'de Musluk ve Bataryanın Tarihçesi : Anadolu
Kaynak: Musluk
üreten Kaledekor; seramik sağlık gereçleri, armatür, vitrifiye ve akrilik üreten Kalevit şirketleri de Kaleseramik bünyesine dahil edilmiştir.
Kaynak: Kaleseramik
Ekonomi: sdk armatür başta gelenlerdendir. Altyapı bilgileri: Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon
Kaynak: Büğdüz, Orta
Bu iki grup motorlarda da eksenli iki armatür bulunur: bunların ilki olan stator sabit, ikincisi rotorsa hareketlidir. Senkron motorun
Kaynak: Elektrik motoru
Fransızca kökenli alıntı sözler: armatür | donatı | armature | armoni | uyum | harmonie / η αρμονία | arşiv | belgelik | archives/ το
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.