Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kucaklamak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kucaklamak anlamı
(-i) 1. Kollarla sarıp göğüs üzerine bastırmak: "Onlar, daha fazlasını yaparak sessizce birbirlerini kucakladılar." -R. N. Güntekin. 2. Kucağına almak, kucağında taşımak. 3. İçine almak veya çepeçevre sarmak, kuşatmak: "Şaşılacak kadar tatlı, sevimli, nazik eli, elimi kucakladı." -Y. Z. Ortaç.

Türkçe - İngilizce

kucaklamak anlamı
fiil
1) embrace
2) hug
3) cuddle
4) caress
5) enfold
6) clasp
7) embosom
8) give a hug
9) give a hug
10) canoodle
11) encircle
12) enclasp
13) infold
14) snuggle
15) strain to one's breast
16) clasp in one's arms
17) fold in one's arms

kucaklamak eş anlamlısı

kuşatmak
(-i) 1. Çevresini sarmak, çevrelemek, çevirmek, abluka etmek, ablukaya almak, ihata etmek, muhasara etmek: "Denize bakan yönü ile yan sınırlarını rüzgârı kesen sık kargılıklar kuşatıyordu." -N. Cumalı. 2. Çevrelemek, çokça bulunmak. 3. Kaplamak: Fabrika dumanları bütün şehri kuşattı. 4. Bele sarılıp bağlanan şeyleri başkasının beline bağlamak.

"kucaklamak" için örnek kullanımlar

Tabi ki silah bırakmak isteyen varsa, devlet silah bırakanı da kucaklamak, onunla ilgili de gerekli düzenlemeleri yapmak zorundadır.
Of course, if you are willing to leave weapons, the state arms to embrace bırakanı, shall make the necessary arrangements with him as well.
Kaynak: haberx.com
televizyon programıdır Şoray programı ile ilgili Bu programla sinema emekçilerini kucaklamak, emekçiler adına ekrandan sesimi duyurmak istiyorum.
Kaynak: Sinema Benim Aşkım
tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretim alanlarında “moleküler biyoloji bilimi” ve “yeni biyoteknoloji” alanlarını kucaklamak durumundadır.
Kaynak: Biyoteknoloji ve gen teknolojileri
Kral Dodon onu kucaklamak isteyince ona siddetle cikisip onu ihtiyar maskara olarak cagirip ona cezasini cekme zamaninin geldigini
Kaynak: Altın Horoz
"Prusya ruhu", "Avrupa ve Asya'yı kucaklamak isteyen kartallar" gibi ifadelerle yapının tamsil ettiği imparatorluk imgesini vurgulamışlardır.
Kaynak: Alman Elçiliği Binası
Scarpia Tosca'yı kucaklamak için ilerler ve tam kucaklamışken Tosca elindeki bıçağı onun kalbine saplar ve onu öldürür. (Tosca:Questo è il
Kaynak: Tosca
brakumi dekstre / dekstrume dekses / deksesuma boğaz / yaka kol / sarılmak, kucaklamak sağ / saat yönünde onaltı / onaltılık tabana göre |
Kaynak: Esperanto
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.